Irena nesebično donirala Barinoj udruzi sprave za djecu s posebnim potrebama: 'Isti dan kad sam je nazvao, uplatila je novac!'

SVAKA ČAST!

Irena nesebično donirala Barinoj udruzi sprave za djecu s posebnim potrebama: 'Isti dan kad sam je nazvao, uplatila je novac!'

Baro nam je otkrio kako Irena nije ni sekunde oklijevala kad je trebalo pomoći mališanima, donirala im je dvije sprave

Marijo Barišić Baro, finalist 'Života na vagi' već se godinama bavi humanitarnim radom u udruzi 'Od mene za tebe' na području Osječko-baranjske županije, a sad mu se u tome pridružila i Irena Štetić Andrin, kolegica iz showa.

"Još prije, dok smo bili u kući, Ireni sam ispričao kako radim rehabilitacijsko-edukativni senzorički park za djecu s posebnim potrebama, a ona mi je rekla da bi se voljela uključiti i pomoći. Nakon showa sam je nazvao da je pitam bi li se uključila u projekt kupnjom dviju sprava: tobogana i vrtuljka, na što je rekla da joj pošaljem ponudu te isti dan uplatila novac", ispričao je Baro za RTL.HR.

Od livade do vrhunskog edukativnog sadržaja

Naime, park o kojem Baro govori, a za koji je Irena nesebično donirala novčana sredstva, nalazi se u Antunovcu, kraj Osijeka, na livadi od oko 20 tisuća kvadrata. Imamo 5 tisuća kvadrata, a još 15 tisuća smo dobili na korištenje. Park se sastoji od nekoliko etapa - ima igralište za djecu s posebnim potrebama, fitness sprave, patuljasti voćnjak u kojem mogu vrtlariti i ljudi u kolicima, labirint, malo jezero i još mnogo drugog sadržaja.

"Kad smo krenuli s projektom, bila je to prazna livada, a dosad smo u njega uložili gotovo milijun kuna. U sklopu njega bi trebao niknuti i konjički klub u kojem bi se provodilo rehabilitacijsko i terapijsko jahanje. Za to smo dobili dva lipicanca i jednog ponija", kaže ponosno Baro.

Inače, ovaj rehabilitacijsko-edukativni senzorički park namijenjen je djeci s posebnim potrebama, ali i zdravoj djeci u svrhu socijalizacije. "Djeci s posebnim potrebama puno je lakše nešto objasniti ako pritom to i vide, čuju, osjete, a ovakav park pružio bi mogućnost poticanja njihovih osjetila, rehabilitacije i edukacije u prirodnom okruženju", objašnjava ovaj otac troje djece, od kojih je jedno autistično.

Na njegov turnir dolazi ekipa iz 'Života na vagi'

No, Barina akcija tu ne staje. U prosincu organizira 10. po redu osječki malonogometni Turnir 8 kafića u kojem će svi  muški kandidati iz 'Života na vagi' zaigrati u revijalnoj utakmici. "Tad u naš Osijek stiže i Irena, koja nam je već značajno pomogla, a rekla je i dio novca od nagrade dati za udrugu", priča Baro, koji unatoč svim poslovnim i obiteljskim obvezama, nalazi vremena za humanitarni rad. "Pomažem svom sinu, pravim za njega bolji Osijek, ali i za svu ostalu djecu s posebnim potrebama", kaže skromno naposljetku ovaj osječki policajac i naš finalist u 'Životu na vagi'.

A ako i vi želite pomoći udruzi 'Od mene za tebe', više informacija možete pronaći na  stranici udruge OVDJE

A sve epizode 'Života na vagi' možete pogledati na RTLplayu!

Reci što misliš!