domaća kuhinja / Pet dobrih razloga za kuhanje kod kuće

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Kuhanjem kod kuće, štediš. Domaća kuhinja uglavnom uključuje sezonske namirnice i ne zahtijeva skupe ambalaže i etikete, troškove dostave i slično što uzrokuju veće cijene naposljetku.

25.1.2016.
9:32
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Ako si među onima koji u pretpranom svakodnevnom rasporedu teško mogu naći vremena za kuhanje, možda će te neki od sljedećih razloga ipak potaknuti da ti kuhanje postane prioritet.

1. Djeca će usvojiti zdrave navike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od dobrih razloga koji vas može dodatno potaknuti na kuhanje kod kuće jest i taj što će djeca tako savladati vještine kuhanja. To će im, ujedno, pružiti temelj za stvaranje zdravih prehrambenih navika u budućnosti. Na koje ti sve načine djeca mogu pomoći u kuhanju, saznaj u članku Kako u kuhinji napraviti mjesta za male pomagače.

Image
Image

2. Stvaraj sam svoje okuse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhana hrana ima bolji okus, a i možeš stvarati okuse koje ti voliš. To nije moguće s gotovim jelima. Uz pomoć IKEA 365+ lonca možeš doskočiti i problemu ograničenog vremena na raspolaganju. Koristiš li poklopac, sadržaj lonca će brzo uzavrijeti. Tako štediš vrijeme, energiju i novac i smanjuješ svoj utjecaj na okoliš. Možeš ga koristiti i u pećnici jer je izrađen od metala, a poklopac od vatrostalnog stakla te na svim vrstama kuhališta, uključujući i indukcijsko.

Image
Image

IKEA 365+, Lonac + poklopac, neh čel, stkl, 189,90 kn

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kad ti kuhaš, zdravije je.

Kad ti kuhaš, znaš što je u tvojoj hrani i na koji način je pripremljena. Izbjeći ćeš aditive i konzervanse koji se često nalaze u polugotovim ili gotovim jelima. IKEA 365+ serija kuhinjskog pribora puna je pametnih detalja koji će ti svakodnevno kuhanje učiniti barem malo lakšim. U ovoj ćeš kolekciji pronaći pribor za većinu aktivnosti u kuhinji, od otvaranja boce do pečenja palačinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

4. Kuhanjem kod kuće štediš

Kuhanjem kod kuće, štediš. Domaća kuhinja uglavnom uključuje sezonske namirnice i ne zahtijeva skupe ambalaže i etikete, troškove dostave i slično što uzrokuju veće cijene naposljetku. Kako bi dodatno doprinijela smanjenju troškova, sama možeš uzgojiti kod kuće neko od bilja koje inače koristiš u svojoj prehrani ili se odvažiti na nešto novo, primjerice mungo grah koji je odličan izvor proteina i dijetalnih vlakana. Dovoljno je oprati mungo grah i ostaviti ga u vodi tijekom noći, a zatim ga staviti u neku od IKEA tegli za klijanje. Zatim je potrebno prati ga dva ili tri puta dnevno. Nakon nekoliko dana kada proklija, dobit ćeš vlastitu hranjivu namirnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

5. Kuhanje kod kuće može biti zabavno

Hrana može biti pravi užitak, pri čemu nije važno samo iskustvo jedenja, već i priprema i stvaranje jela i onaj osjećaj koji se pojavi nakon što ga pojedeš. Uključiš li i svoje ukućane, kuhanje može biti prava zabava, a dobit ćeš i dodatno vrijeme za druženje s njima. Kuhanje kod kuće stvara uspomene koje traju cijeli život. Još savjeta o tome kako zdravu prehranu možeš pretvoriti u užitak možeš pronaći na ovom linku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članak je napisan u suradnji s tvrtkom IKEA Hrvatska. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo