Tehnološke mogućnosti

LED rasvjeta da ili ne

Ako želite promijeniti rasvjetu u vašem domu i niste sigurni dali je LED rasvjeta za vas, u nastavku donosimo nekoliko informacija o led rasvjeti i odgovor na pitanje led rasvjeta da ili ne

Image

LED rasvjeta da ili ne

Foto: www.pixabay.com
Život i stil/ 24.10.2019. u 20:50

Ako usporedimo LED i obične žarulje i odgonetnemo u čemu je razlika vjerojatno ćemo imati i odgovor na pitanje LED rasvjeta da ili ne.

Za vas smo napravili detaljnu usporedbu LED i obične žarulje kako biste se mogli odlučiti kakva je rasvjeta idealna za vaše potrebe ako razmišljate o postavljanju rasvjete.
Tako ćete dobiti informacije koje će vam pomoći u odluci LED rasvjeta da ili ne.

Trebali biste najprije razmisliti o budžetu, cijeni rasvjete, kvaliteti, potrošnji i svim opcijama žarulja koje vam se nude. 
Usporedite LED i obične žarulje i na kraju odlučite.
Za početak recimo da LED žarulje ne koriste živu, olovo, vrući plin i slične sastojke koje obična žarulja ima.
Obične žarulje još su uvijek najrasprostranjenija vrsta rasvjete današnjice, iako se u posljednje vrijeme njihov broj naglo smanjuje.
Proizvode jaku svjetlost, a razlikujemo ih u svim oblicima i veličinama. Mogu se koristiti u mnogim vrstama rasvjete, od manjih i slabijih noćnih svjetiljki pa sve do velikih reflektora. Najveći nedostatak obične žarulje jest velika potrošnja električne energije. 

LED žarulje troše značajno manje električne energije, a samo trajanje mnogo im je dulje od obične rasvjete. 
Što se tiče same cijene proizvoda, LED žarulje znatno su skuplje u odnosu na obične žarulje. Međutim, s obzirom na vijek trajanja i uštedu električne energije ta investicija itekako se isplati. 

Ako još uvijek niste odlučili dali odabrati LED rasvjetu nadamo se da će vam ovih nekoliko informacija pomoći da izaberete, LED rasvjeta da ili ne?

Život i stil/ 24.10.2019. u 20:50

Više s weba

Pročitajte još

Image
TEHNOLOGIJA

Kako preusmjeriti pozive s mobitela na mobitel

Više s weba