Tri, dva, jedan - kuhaj!

20 natjecateljskih parova i novi koncept glavni su aduti nove sezone

Omiljeni kulinarski show od ponedjeljka, 29. siječnja u 21:15 sati ulazi u svoju šestu sezonu, i to u najzanimljivijem izdanju dosad!

Image
Foto: RTL
RTL/ 28.1.2018. u 16:07

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

Image
Foto:
Image

(FOTO: RTL)

U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu „dežurnog kuhara“ i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute „mentorstva“, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.

Image
Foto:
Image

(FOTO: RTL)

"Novi koncept showa mi je fantastičan, a i taj fokus na edukaciji natjecatelja mi općenito odgovara. Sada nas je četvero sudaca i mentora, a prema novom konceptu jedan od nas se u svakoj epizodi posvećuje natjecateljima, pokazuje im kako se pravilno kuha, naglašava gdje su najčešće pogreške, a i kuha umjesto njih ako je potrebno“, otkriva Pažanin, koji se u šestu sezonu showa „Tri, dva, jedan –kuhaj!“ vraća kao četvrti član žirija.

Upravo se čita

Image
Zdravstveni problemi

Indira objavila fotografiju sa suprugom i otkrila: ‘Oboje smo ranjeni, mjesecima živim u boli’

Image
Foto:
Image

(FOTO: RTL)

"Ove sezone imamo vrlo dobre kandidate i već na samom početku showa bi se mogli naći favoriti. Potencijala definitivno ima i više nego što je to bio slučaj prošle sezone, no zato je tu ta eliminacijska faza koja odvaja one parove koji se zaista trude i žele nešto naučiti u showu, od onih koji nisu spremni za teže i zahtjevnije zadatke.             Novi koncept je odlična škola za natjecatelje, ali ukoliko oni sami iz njega izvuku maksimum. Tek smo na samom početku snimanja showa, a većina natjecatelja je i dalje uplašena i koncentriraju se na to da nas zadive kuhanjem, umjesto da već sada iskoriste te dvije minute za savjete i slušaju što im se govori“, kaže Janković, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Domitrović Sabo i Špiček vesele se novoj sezoni u kojoj gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave, ali i zanimljivih recepata.

Image
Foto:
Image

(FOTO: RTL)

"Ove sezone smo obuhvatili sve hrvatske regije. Dobijete pravi mišung gastronomije kada okupite sve suce iz žirija, koji pokrivamo Zagorje, Posavinu, Kvarner i Dalmaciju, a tu je još i 20 novih kandidata koji dolaze i iz Dubrovnika, Slavonije, Baranje, Like… Kod kušanja i ocjenjivanja jela je uvijek zabavno i uvjeravam vas da će tako biti i ove godine. Jer, što je veća ekipa, to je više odličnih recepata, a da ne spomenem i veće veselje!“, poručuje Domitrović Sabo.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije  "Tri, dva, jedan – kuhaj!“, čija će se premijerna epizoda nove sezone prikazati u ponedjeljak, 29. siječnja u 21:15 sati na RTL-u!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

RTL/ 28.1.2018. u 16:07

Više s weba

Pročitajte još

Image
SLATKA JESEN

Jedni ih zovu cimet rolice, a drugi pužići s cimetom - kako god da se zvali, osvojit će vas!

Više s weba