BORBA S VRUĆINOM / Ljeto zahtijeva prilagodbu: poslušali smo stručnjake i pripremili jedno ljuto jelo

Na meniju je bila domaća tjestenina sa sipinim crnilom i žestokim umakom od rajčice, škampa i čilija

23.6.2015.
18:20
VOYO logo

Ljeto redovito od nas zahtijeva svojevrsnu prilagodbu, pa je tako poželjno prilagoditi i prehranu.

Stručnjaci poručuju - ljeti jedite ljutu hranu, pomoći će vam u borbi s visokim temperaturama. Baš smo zato i mi danas u kuhinji pripravljali ljuto jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na meniju je bila domaća tjestenina sa sipinim crnilom i žestokim umakom od rajčice, škampa i čilija.

TJESTENINA SA SALSOM OD CHERRY RAJČICA I ŠKAMPI

Za 4 osobe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto

brašno – 400 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

jaja – 4 kom

crnilo od sipe – 1 žlica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

soli po potrebi

Umak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cherry rajčice – 500 g

Maslac – 100 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi luk – 200 g

Bosiljak – 1 vezica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chilli – po želji

Škampi – 400 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sok od rajčice – 1 dl

 Maslinovo ulje – 50 ml

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šećer – 10 g

Sol – po potrebi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papar – po potrebi

Od brašna, jaja, crnila od sipe i soli zamjesiti glatko tijesto te ga ostaviti u hladnjaku sat vremena da odmori. Za to vrijeme na tavi karamelizirati šećer  i na njemu prepržiti rajčice koje smo narezali na četvrtine.Zatim dodati mladi luk rezan na ploške i škampe (cijele ili po želji očišćene).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno sotirati nekoliko minuta te podliti sa sokom od rajčice i temeljcem od ljuštura škampi koje smo prokuhali u vodi. 

Umak začiniti sa soli, paprom i chilliem te kuhati nekoliko minuta da se okusi sjedine. Odmoreno tijesto razvaljati te narezari  na željene oblike. Tijesto  kuhati u slanoj kipučoj vodi nekoliko minuta da tjestenina ostane al dente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je tjestenina kuhana staviti  je na rastopljeni maslac da se tijesto obloži s maslacom. Gotovu tjesteninu servirati tako da na tanjur stavi umak u kojeg smo nasjeckali bosiljak na trakice, te na umak tjesteninu obloženu maslacem.

Dekorirati po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo