Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Mateja Domitrović savjetuje na koja tri načina pripreme su smokve najbolje

Zašto i kada treba jesti smokve te koja tri načina pripreme su najbolja, otkrila je nova članica žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Image
Foto: Thinkstock
RTL/ 23.8.2017. u 9:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bilo svježa ili suha, smokva je bogata brojnim važnim vitaminima, a zašto se još smatra odličnom voćkom, otkrit će vam nova članica žirija i gastro novinarka omiljenog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!".

Sezona je rajskog voća smokvi koja obnavlja i osnažuje čovjeka, ali i održava njegovo zdravlje. To je biljka koja puno daje, a malo joj treba, te se može jesti svježa, ali i sušena i kao takvoj produžuje joj se vijek trajanja, no može se termički obrađivati i koristiti za pripremu, ne samo slatkih, već i slanih jela. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL

(FOTO: RTL)

Zašto i kada treba jesti smokve te koja tri načina pripreme su najbolja, otkriva Mateja Domitrović Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1. Smokve su dobre za kolače, ali i za džemove kao dodatak u nekom jelu

Razlog tomu jest da se mogu kombinirati i svježe, ali i suhe, koje su uglavnom u nekim slanim kombinacijama. Njih je dobro prethodno malo i namočiti u prošeku ili vinu i mogu se dodati u toćeve.

Upravo se čita

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

2. Suhe i svježe smokve su super u svim slatkim kombinacijama

Smokve mogu biti same za sebe ili uz sladoled, kremu od sira ili tako nešto, ali možemo napraviti i krostatu sa smokvmama ili tart. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3. Salata sa smokvama, mozzarella, kozji sir, alcetto i rikola, odlična je kombinacija za ljetno osvježenje

Smokve pašu uz sireve ili nakon jela uz čašu vina. Malo džema od smokve, dvije do tri vrste sira i eto vam savršen ručak.

4. Čokolada sa suhom smokvom - ako niste, morate probati

Mnogi danas nisu ni svjesni koliko su suhe smokve dobre za zdravlje. One su prepune hranjivih sastojaka i vrlo ukusne, a mogu se koristiti za džemove, peciva, sladolede i čokoladu. Smokve su izuzetan izvor energije te potiču rad mozga, poboljšavaju koncentraciju i pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potražite još zanimljivih članaka na portalu rtl.hr

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

RTL/ 23.8.2017. u 9:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
3,2,1, - kuhaj!

Ante uvjeren da ih žiri sabotira: 'Ja sam stvarno tužan i pomalo razočaran'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba