kratko i slatko / Mirisni kolač s trešnjama i mascarpone sirom

Image
Foto: RTL

Ovih dana hrvatske tržnice, ali i vaši vrtovi, puni su prvih trešanja! Ako ste među onima koji obožavaju ovo voće, uživat ćete u najnovijem desertu koji vam donosi najbolja hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar

20.5.2017.
9:30
RTL
VOYO logo

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 26 dagš ećera u prahu
  • 25 dag margarina s vanilijom
  • 27 dag glatkog brašna
  • 3 g cimeta
  • 30 dag svježih trešanja
  • 1/2 kom praška za pecivo

Krema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dag Mascarpone sira
  • 12 dag šećera u prahu
  • 1 kom vanilin šećera
  • 0,5 l tučenog slatkog vrhnja
  • 1 g želatine u prahu
  • naribane korice pola naranče

Priprema

1. Biskvit:

Pjenasto izmiješamo margarin s vanilijom, cimet i šećer u prahu, te dodajemo jedno po jedno jaje. Kada se smjesa spoji, lagano umiješamo brašno u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo. Na kraju po tijestu posložimo očišćene trešnje. Pečemo na 170ᵒ C oko 30 min. Biskvit ohladimo, te poslužimo uz kremu od mascarpone sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Krema:

Pjenasto izmiješamo mascarpone sir, vanilin šećer, šećer u prahu i koricu naranče te na kraju umiješamo tučeno slatko vrhnje i želatinu koju smo prethodno otopili na pari. Ukoliko nemamo želatine, možemo samo izmiješati tučeno slatko vrhnje da krema bude čvršće. Ohladimo 1 sat u hladnjaku, te radimo žličnjake, koje slažemo na biskvit. Dekoriramo sa svježom mentom i trešnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo