u slast! / Popečci od krumpira ili kada se brzinski ručak pretvori u gurmansko veselje

Image
Foto: Thinkstock

Znaju Švicarci i Nijemci što je dobro. Kod njih je ovo tradicionalno jelo, a zovu ga rösti, röschti ili kartoffelrösti

8.2.2017.
14:45
Thinkstock
VOYO logo
Image
PIZZAAA! /

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Image
PIZZAAA! /

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Treba vam fina i brza večera ili lagani ručak? Imamo rješenje za vas i sigurni smo da ćete prste polizati. Popečci od krumpira sjajan su izbor za bilo koje doba dana.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj osoba: 2

Broj kalorija: nije važan kad smo gladni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Sastojci​

  • tri srednja krumpira
  • jedno jaje
  • žlica glatkog brašna
  • glavica luka srednje veličine
  • sol, papar

Umak

  • kiselo vrhnje
  • dva - tri režnja češnjaka
  • svježi vlasac 
  • žličica majoneze

Priprema

Naribajte krumpir na srednjem ribežu (kao kad ribate jabuke za štrudlu) i iscijedite iz njega višak vode. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga krumpiru. Dodajte i jedno jaje, prstohvat soli, papar (dobro se slaže s krumpirom pa ga možete stvaiti malo više, nego inače) i žlicu brašna.

Sve dobro izmiješajte i smjesa je spremna za pečenje. Na tavi zagrijte ulje, smanjite vatru, uzmite dvije žlice i njima stavljajte tijesto na ulje te oblikujte popečke - hrpice koje ste stavili na tavu samo lagano pritisnite stražnjom stranom žlice kako bi se popečci ravnomjerno ispekli. Kada porumene, okrenite ih i pustite da se ispeku do kraja. Pečene popečke odlažite na tanjur na koji ste prethodno stavili papir kako bi upio višak ulja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak 

Na sitno izrežite češnjak i vlasac. U zdjelicu stavite dvije velike žlice kiselog vrhnja, majonezu, češnjak, vlasac i sol te dobro izmiješajte. Želite li laganiju verziju umaka, umjesto vrhnja koristite majonezu i zaboravite na jogurt. 

Uz popečke od krumpira poslužite salatu od rrkole, kupusa ili cikle, a želite li 'podebljati' ručak ispecite kriške dimljene šunke i jaja na oko (možete ih servirati na popečcima). Dodate li jaja i šunku, možete zvati i susjede. Bit će dovoljno za još dvoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo