Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
u slast!

Popečci od krumpira ili kada se brzinski ručak pretvori u gurmansko veselje

Znaju Švicarci i Nijemci što je dobro. Kod njih je ovo tradicionalno jelo, a zovu ga rösti, röschti ili kartoffelrösti

Image
Foto: Thinkstock
Marijana Markelić/ 8.2.2017. u 14:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
PIZZAAA!

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Image
PIZZAAA!

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Treba vam fina i brza večera ili lagani ručak? Imamo rješenje za vas i sigurni smo da ćete prste polizati. Popečci od krumpira sjajan su izbor za bilo koje doba dana.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 2

Broj kalorija: nije važan kad smo gladni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

Sastojci​

  • tri srednja krumpira
  • jedno jaje
  • žlica glatkog brašna
  • glavica luka srednje veličine
  • sol, papar

Umak

  • kiselo vrhnje
  • dva - tri režnja češnjaka
  • svježi vlasac 
  • žličica majoneze

Priprema

Naribajte krumpir na srednjem ribežu (kao kad ribate jabuke za štrudlu) i iscijedite iz njega višak vode. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga krumpiru. Dodajte i jedno jaje, prstohvat soli, papar (dobro se slaže s krumpirom pa ga možete stvaiti malo više, nego inače) i žlicu brašna.

Sve dobro izmiješajte i smjesa je spremna za pečenje. Na tavi zagrijte ulje, smanjite vatru, uzmite dvije žlice i njima stavljajte tijesto na ulje te oblikujte popečke - hrpice koje ste stavili na tavu samo lagano pritisnite stražnjom stranom žlice kako bi se popečci ravnomjerno ispekli. Kada porumene, okrenite ih i pustite da se ispeku do kraja. Pečene popečke odlažite na tanjur na koji ste prethodno stavili papir kako bi upio višak ulja. 

Upravo se čita

Image
želi smanjiti euforiju

Ugledni arhitekt nije oduševljen Pelješkim mostom: 'Čeka se nekretninski bum i bezočno betoniranje'

Umak 

Na sitno izrežite češnjak i vlasac. U zdjelicu stavite dvije velike žlice kiselog vrhnja, majonezu, češnjak, vlasac i sol te dobro izmiješajte. Želite li laganiju verziju umaka, umjesto vrhnja koristite majonezu i zaboravite na jogurt. 

Uz popečke od krumpira poslužite salatu od rrkole, kupusa ili cikle, a želite li 'podebljati' ručak ispecite kriške dimljene šunke i jaja na oko (možete ih servirati na popečcima). Dodate li jaja i šunku, možete zvati i susjede. Bit će dovoljno za još dvoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dobar tek!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Marijana Markelić/ 8.2.2017. u 14:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zapečeni krumpir

Ovo jelo ćete obožavati jesti uz odreske s roštilja!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba