Treba vam fina i brza večera ili lagani ručak? Imamo rješenje za vas i sigurni smo da ćete prste polizati. Popečci od krumpira sjajan su izbor za bilo koje doba dana.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 2
Broj kalorija: nije važan kad smo gladni
Sastojci
- tri srednja krumpira
- jedno jaje
- žlica glatkog brašna
- glavica luka srednje veličine
- sol, papar
Umak
- kiselo vrhnje
- dva - tri režnja češnjaka
- svježi vlasac
- žličica majoneze
Priprema
Naribajte krumpir na srednjem ribežu (kao kad ribate jabuke za štrudlu) i iscijedite iz njega višak vode. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga krumpiru. Dodajte i jedno jaje, prstohvat soli, papar (dobro se slaže s krumpirom pa ga možete stvaiti malo više, nego inače) i žlicu brašna.
Sve dobro izmiješajte i smjesa je spremna za pečenje. Na tavi zagrijte ulje, smanjite vatru, uzmite dvije žlice i njima stavljajte tijesto na ulje te oblikujte popečke - hrpice koje ste stavili na tavu samo lagano pritisnite stražnjom stranom žlice kako bi se popečci ravnomjerno ispekli. Kada porumene, okrenite ih i pustite da se ispeku do kraja. Pečene popečke odlažite na tanjur na koji ste prethodno stavili papir kako bi upio višak ulja.
Upravo se čita
Upravo se čita
Umak
Na sitno izrežite češnjak i vlasac. U zdjelicu stavite dvije velike žlice kiselog vrhnja, majonezu, češnjak, vlasac i sol te dobro izmiješajte. Želite li laganiju verziju umaka, umjesto vrhnja koristite majonezu i zaboravite na jogurt.
Uz popečke od krumpira poslužite salatu od rrkole, kupusa ili cikle, a želite li 'podebljati' ručak ispecite kriške dimljene šunke i jaja na oko (možete ih servirati na popečcima). Dodate li jaja i šunku, možete zvati i susjede. Bit će dovoljno za još dvoje.
Dobar tek!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!