Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kraj nedoumici

Pronašli smo odgovor na pitanje možemo li smrznuti mlijeko

Smrzavanje je idealan način očuvanja hrane, ali i štednje vremena i novca

Image

Kozje mlijeko

Foto: Thinkstock.com
Život i stil/ 22.6.2018. u 12:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osnovna namirnica koju svako kućanstvo treba je mlijeko, a ono je vezano uz niz nedoumica poput kako mlijeko zapravo miriše i miriše li ikada dobro. Međutim, dilema koja dominira je gotovo uvijek možemo li smrznuti mlijeko i konzumirati ga kasnije?

Smrzavanje hrane idealno je za štednju novca i vremena jer, ako ne potrošimo cijeli paket npr. mesa jednostavno ga možemo sačuvati za vikend.

Ponekad se dogodi da idemo na vikend odmor i pretjeramo s kupovinom mlijeka pa bi idealno bilo smrznuti ga i ponijeti ga natrag doma. No, možemo li to učiniti na siguran način?

Sudeći po zaključcima Dairy Council of Northern Ireland (DCNI)- moguće je, ali potrebe su određene mjere opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najvažnije je zapamtiti da se mlijeko može smrznuti samo ako je još uvijek unutar svog roka trajanja. Ako ste već otvorili mlijeko i prošlo je nekoliko dana- odustanite od smrzavanja.

(FOTO: Thinkstock)

Upravo se čita

Image
'PET SPOJEVA TJEDNO'

Monika izbacila Ivana, a dečkima zamjerila nezainteresiranost: 'Dosta mi je toga da moram biti lovac i stalno ih povlačiti'

Još je jedna bitna stvar da ne smrzavate mlijeko u stakleni bocama. Naime, mlijeko se širi pa postoji velika mogućnost da staklo pukne.

Mlijeko, kada je smrznuto, promijeni boju u žuto pa se nemojte prestrašiti i baciti cijelu bocu. Međutim, punomasno mlijeko se neće dobro smrznuti jer ima veći udio masti, a masti zahtjevaju nižu temperaturu nego što frizeri tipično mogu dostići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Popularna stranica Mumsnet donosi sljedeće savjete, ako se odlučite smrznuti mlijeko:

  • odmrzavanje traje stoljećima u frižideru: stavite mlijeko u hladnu vodu, ako vam se žuri
  • dobro protresite mlijeko kada se odmrzne kako bi uklonili gornji vodenasti sloj koji se formira
  • konzumirajte mlijeko unutar tri dana
  • nemojte odmrzavati mlijeko na bilo kakvom izvoru topline

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
fino i jednostavno

Stiglo je vrijeme za spremanje zimnice: donosimo vam recept za pekmez od grožđa s karamelama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba