Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
imaju što jesti

Šokci i u Korizmi dobro jedu: odriču se samo masnoga

U prvom smo tjednu korizme, 40-dnevnog posta do Uskrsa. I dok se mnogi odriču jela, pića i slastica, pravi se Šokci odriču samo masnoga. To uključuje meso, mast i sve mesne proizvode, ali ipak ne znači da nemaju što jesti.

RTL/ 22.2.2015. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ana Muhar iz Osijeka valja tijesto za slanu pitu s lukom. Taj se recept prenosi se koljena na koljeno. Pravile su je njezina mama i baka u vrijeme korizme.

"Mi jako dobro jedemo i fino jedemo, a ne jedemo masno. To su sve jela za koje ne treba puno materijala", otkrila je Ana.

Paradajz supa, zafrigana čorba, čorba kiselica, ćoravi gulaš, neki su od šokačkih specijaliteta koje će Ana spremati idućih 40 dana.

A korizmeno vrijeme, vrijeme je posta kada se na jelovniku nalazi većinom povrće. Od krumpira, luka do svih zeljastih plodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Post traje do Uskrsa. Nakon toga počinju radovi u polju. I naši stari u Slavoniji za to vrijeme živjeli su na čorbama, taškama, proji.

"Za rad treba energije. Prema tome, priroda je to organizirala. Prirodno je uspostavljeno tako da tada nije trebao fitness da bi se smršavjelo", rekla je Vera Erl.

Upravo se čita

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

Al' se ipak nekad dobro jelo, baš i u vrijeme korizmenog odricanja.

RTL/ 22.2.2015. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABORAVLJENI RECEPT

Pureći zabatak na vrlo staromodan način

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba