Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS

Stroganoff - kako to moćno zvuči!

'Da smo u Rusiji, ovo bismo jelo poslužili vjerojatno uz dobru votku', rekao je Tomislav Gretić nakon pripreme pilećeg stroganoffa.

RTL/ 21.5.2012. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pileći Stroganoff

SASTOJCI:

Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso.

  1. 80 dkg pilećih prsa
  2. 1 luk
  3. 5 dkg kiselih krastavaca
  4. 10 dkg maslaca
  5. 1 dcl kiselog vrhnja
  6. 15 dkg smeđih šampinjona
  7. 1 dcl bijelog vina
  8. sol
  9. papar
  10. brašno
  11. crvena paprika
Image
Foto: RTL
Image
RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za početak napravite mješavinu brašna i crvene paprike. U mješavinu dodajte piletinu narezanu na rezance. Maslac rastopite na tavi, dodajte malo maslinovog ulja i prepržite piletinu.

Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso. Dodajte malo ulja na tavu i stavite gljive. Kad su se gljive prepržile, meso i luk vratite u tavu. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i bijelo vino, posolite, popaprite i pustite dvije minute da se lagano pirja. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Ukrasite s malo peršina.

Upravo se čita

Image
SLAVLJE ZA PAMĆENJE

Oženio se bivši kandidat 'Života na vagi'! Luka Smoljo rekao je 'da' djevojci koju je upoznao nakon showa

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABORAVLJENI RECEPT

Pureći zabatak na vrlo staromodan način

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba