Upis u prvi razred

Trebao bi postojati vodič za roditelje: kako preživjeti upis u školu i sve što s tim dolazi u paketu

Čini mi se da je Milo puno spremniji za prvi razred nego li sam to ja – njegova me škola i odrastanje dočekalo pomalo nespremnu

Image
Foto: Privatni album
shimmer fallback

Ana Miščević

Ana Miščević/ 4.4.2017. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako upisati dijete u prvi razred – pisalo je na oglasnoj ploči škole u koju u rujnu kreće i moj Milo. Ono što je meni zapravo trebalo jest – vodič za roditelje – kako preživjeti upis u školu i sve što s tim dolazi u paketu !?!

A za mene je taj paket nekako puuuuuno prevelik, i čini mi se da je Milo puno spremniji za 1. razred nego li sam to ja – njegova me škola i odrastanje dočekalo pomalo nespremnu.  Znat će roditelji koji su to prošli, jer čini ti se da je dijete tek iz pelena izašlo i već mora ući u tu veeeeeliku školu i postati đak prvak.

Nakon bajkovitog vrtića, sada kreće nešto ozbiljno. Gledam svog sedmogodišnjaka i mislim si kako je sve to došlo prerano i samu sebe tješim kako će se u ovih par mjeseci, koliko mu je preostalo do prvog školskog zvona, silno uozbiljiti i da će mu umjesto Ninja kornjača najbolji prijatelji postati školske knjige! Kaže mi to i njegova teta iz vrtića. Iz iskustva zna kako djeca u pola godine jako sazriju i da će se sjednje u razredu činiti sve manjim problemom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čekala sam da kaže i nešto tipa kako roditelji to sve lako prihvaćaju i kako nije teško poslati vlastito dijete u svijet odraslih. No to nije rekla i ja sam se našla u neobranom voću! Jesam li ja spremna za taj veliki korak?! Za sada nisam. No možda i ja u tih nekoliko mjeseci do polaska u prvi razred sazrijem i shvatim da je moj mali Milo, sada velik i da za njegovo dobro moram *skupiti svoja krila* kojim sam ga štitila od rođenja. Štitit ću ga zauvijek, ali znate ono... moramo ih pustiti da odrastaju i da se bore sami za sebe.

Nema više trčanja po parku i rješavanja dječjih prepiriki, nema više objašnjavanja na licu mjestu kako mora dijeliti igračke. I kako mora pomoći prijatelju u nevolji. Sada će sve naučeno morati sprovesti u djelo i kada roditelja nema tik uz njega!  I ja vjerujem u njega! Vjerujem da će nam biti na ponos!  Ali ne vjerujem sebi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne vjerujem da ću ga baš samo tako prepustiti i pustiti, pratit će ga moja sjena i iz prikrajka ću rješavati one neke bitke koje on za sada neće moći dobiti! Mnogi će reći da im time radimo samo medvjeđu uslugu -  a ja mislim da im time samo pokazujemo koliko nam je stalo i koliko BRINEMO!  Moramo im biti za petama, moramo biti upoznati sa svim onim što rade, kako rade i s kim to rade! Ne biti dosadne uhode, nego podrška koja nikad ne spava

I ja se uhvatim kako već sad ne spavam od pomisli što nas čeka, a on - snom pravednika u svom krevetu vjerojatno sanja kako sa svojim frendovima jedva čeka kraj sata i onaj kratki ali slatki odmor kojega se i ja  dan danas rado sjećam… Znate onu – od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
obavezno pogledati

Da vam uljepšamo tmurni ponedjeljak: Trener Edo podijelio je najslađi video koji morate pogledati

Image
ŽIVOT NA VAGI

VIDEO - Njegova teška priča rasplakala Marijanu Batinić i ostale kandidate: Filip ima 25 godina i najteži je kandidat...

Image
ZBOG SALMONELE

RTL na farmi koja će morati uništiti 150 tisuća kokoši: 'Ovo ne bih crnom đavlu poželio. Očito nekome smetam'

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču