gledati čovjeka u cijelosti

'U homeopatiji nam je sve važno - što volimo, što ne volimo, čega se bojimo'

Svako ljudsko biće ima tri razine: mentalnu, emocionalnu i fizičku razinu. Homeopatija promatra organizam na svim trima razinama – na razini tijela, uma i emocija

Image
Foto: Pixabay
shimmer fallback

Irena Brbić

Irena Brbić/ 4.3.2019. u 10:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nedavno mi je u ruke došao časopis u kojem sam pročitala kako je niža tjelesna temperatura opasna za zdravlje i funkciju pojedinih organa.

Danas je uvriježeno mišljenje da se neke pojave smatraju poželjnima, a druge nepoželjnima ili da su neki načini prehrane ili terapije liječenja dobre za sve ljude, a u isto vrijeme znamo da je nekome nešto normalno dok drugome to isto nije. Ono što jednom paše, nekom drugom stvara velike probleme (određena hrana, temperatura i vlažnost zraka, položaj spavanja itd.).

Možda vam je poznata situacija: vama je jako hladno, a osoba pokraj vas se preznojava na istoj temperaturi i u istoj prostoriji. Ona nosi samo laganu odjeću, a vi ste odjeveni kao da idete na polarnu ekspediciju. Osjetljivost na hladnoću je individualna, iako bi se moglo zaključiti da je ženama češće hladno, a muškarcima uglavnom toplo u istim vremenskim okolnostima i uvjetima. Isto tako, nekome je važno da jede u određeno vrijeme dana, da ide na počinak u određeno vrijeme, a drugome odgovara neko posve drugo vrijeme za jedenje ili spavanje.

Što je to homeopatija?

O čemu se zapravo radi? Organizam nam šalje poruku putem simptoma, putem navika jedenja, spavanja, podnosimo li zimu ili ljeto lakše ili teže, jesmo li zimogrozni ili po zimi stalno otvaramo prozore i zračimo prostorije u kojima živimo. Čak nam i izbor hobija i posla daje jako važnu informaciju o osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U homeopatiji nam je sve važno, što volimo, što ne volimo, kako reagiramo na stres, ljutimo li se puno, jesmo li često tužni, kako pokazujemo svoje emocije, bojimo li se visine ili nekih životinja. Strahujemo li od nekih bolesti ili nekih događaja u životu. Sve informacije koje nam daje neka osoba o sebi važne su nam kako bismo prepoznali njezine modele, kako bismo je bolje razumjeli jer se kroz te modele i simptome ta osoba uravnotežuje, kompenzira svoje probleme i teškoće.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Važno je priznati i ne potisnuti negativnost na mentalnoj i emocionalnoj razini kada se ona manifestira u nama.

U homeopatiji ne želimo potisnuti ili ugušiti simptome  koji su proizvod energetskih polja organizma, već ih pratiti i razumjeti, voditi računa o tome kako će se ti znakovi i simptomi razvijati, ponašati i mijenjati pod djelovanjem homeopatskog lijeka. To znači da svaku osobu treba tretirati zasebno, usmjeriti se samo na njezine simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve su naše informacije o zdravlju pohranjene u energetskim poljima koje stvara naš organizam, a kada se pojavljuju određeni znakovi i simptomi neravnoteže, oni se izražavaju kao bolest. Svi smo jedinstveni u svojim reakcijama i razlikujemo se od drugih po nama svojstvenoj strukturi energetskog polja, na isti način na koji se razlikuju naši otisci prstiju od otisaka drugih ljudi.

Važno je gledati širu sliku, cjelovitog čovjeka

Svako ljudsko biće ima tri razine: mentalnu, emocionalnu i fizičku razinu. Među njima postoji potpuna interakcija. Sve tri prožete su energijom koja ih okružuje. Dakle, naše je tijelo naš hram u kojem stanuju naš um i duh. Bez energije smo samo tijelo, tek će nam energija, nama svojstvena vibracija frekvencija, udahnuti život u stanice.

Homeopatija promatra organizam na svim trima razinama –  na razini tijela, uma i emocija.

Konvencionalni medicinski tretmani nastoje se usredotočiti na kontrolu simptoma. Homeopatija, pak, ponajprije djeluje na obrambeni, odnosno imunosni sustav. To pokazuje dugoročnu korist, nema recidiva bolesti, ali je ponekad potrebno više vremena za liječenje nego kod konvencionalnih metoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više o autorici:

Homeopatkinja, Tomatis konzultantica (nivo 4). Radim s korisnicima svih dobi i svih tegoba. Posebno zanimanje imam za djecu koje pate od poremećaja iz autističnog spektra, odrasle osobe koje pate od depresije, posljedica moždanog udara i traumatske ozljede mozga, neuroloških poremećaja spavanja i stresa, ali me zanima i osobni razvoj za koji sam skrojila Neuroleadership programe.​

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
tuga nakon blagdana

Bolni gubitak zvijezde emisije 'Lovci na nekretnine': 'Donio je jako puno radosti u moj život'

Image
ZVIJEZDE PRVE SEZONE

Sjećate li se Josipa i Danijele iz 'Superpara'? Danas žive u Njemačkoj, a njihova ljubav pobijedila je sve prepreke

Image
HRANA KAO LIJEK

Zoran gotovo nikad ne jede ovu namirnicu zbog zdravlja: 'Potrebno je tražiti uzrok, a ne liječiti posljedice'

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču