Sretna mama

Holistički pristup za sretnu mamu: Majčinstvo bez očaja i frustracija

Svima je dobro poznata izreka 'sretna mama, sretna obitelj'. Kada je ona pod stresom, to se prenese i na sve oko nje

Image
Foto: Pexels
shimmer fallback

Iva Brčić

Iva Brčić/ 26.7.2019. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da bi mama mogla voljeti svoje dijete i supruga, da bi mogla uživati u obiteljskoj sreći, prvo mora naučiti voljeti sebe, prihvatiti sebe kakva je i maknuti brojne blokade koje su nastale zbog očekivanja i ideala koje joj nameće društvo.

Svima je dobro poznata izreka, sretna mama, sretna obitelj. Kada je ona pod stresom, to se prenese i na sve oko nje. Mi svi možemo očitati nečije raspoloženje po govoru tijela i po mimici lica i onda kada osoba djeluje zadovoljno i naoko sretno. Međutim, prava sreća dolazi iznutra. A da bi se do nje došlo, potrebno je objediniti tijelo, um i duh.

Nerealni standardi 21. stoljeća

Nažalost, kada se govori o tijelu, otišlo se u krivom smjeru. Zdrav izgled zamijenjen je nerealnim standardima koji samo bacaju u očaj brojne mame. Sjetite se samo medijskih pojavljivanja mama u super uskim haljinama svega par tjedana nakon poroda. To više nema veze s zdravim životom i brigom za zdravlje. Cijeni se samo izgled i to pod bilo koju cijenu.

Mnogima čitanje postaje sve rjeđa zanimacija. Sve češće se svodi na praćenje novinskih naslova, čitanje onoga što se mora (edukacija za posao...) ili povremeno knjiga samopomoći koje obećavaju instantna rješenja za probleme s kojima se nosimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Međutim, vrlo često se događa da svi ti brojni savjeti i kojekakve terapije ne djeluju, a razlog leži u tome što se zaboravilo na duh. Rijetki su oni koji govore kako ga jačati. A mnogim mamama treba upravo to. Činjenica je da tek kada ga ojačaju one mogu prihvatiti sebe, zavoljeti se kakva jesu, povezati se sa sobom i djecom, te biti u potpunosti sretne i ispunjene. Ne smijemo zaboraviti da sve to pridonosi i cjelokupnom zdravlju i uspjesima na svim područjima u životu. Mogli bi reći da je mamama potrebno holističko majčinstvo. Majčinstvo u kojem su tijelo, um i duh međusobno povezani i tvore harmoniju. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(Foto: Pexels)

Kada se govori o tijelu i njegovom jačanju, tu se ne misli na sate provedene u teretani ili nekom studiju za vježbanje, već se misli na aktivnosti kao što su šetnja i odlazak u prirodu. Mi smo do prirode i bez nje ne možemo. Ona nas jača svojom energijom i pridonosi boljem imunitetu, te potiče osjećaj sreće. 

Kada pak govorimo o umu, tu se misli na jačanje kroz učenje. Zadovoljna i sretna mama, zna što učiniti u danoj situaciji. Ona je kroz edukacije stekla odgovarajuća znanja i neće biti frustrirana ili rastrgana između brojnih strahova i nesigurnosti
Naravno, tu je i duh. A duh se jača pomoću meditacije. Meditacija mami služi da odvoji vrijeme samo za sebe. Da se ponovno poveže sa sobom, da ojača svoju intuiciju i ostvari jaču vezu s djetetom. Meditacija joj služi da povrati snagu, da se fokusira i nađe svoj put kada se osjeća opterećeno, iscrpljeno i izgubljeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O autorici:

Udruga Najsretnija beba Hrvatska i Biohom, Centar za homeopatiju i energoterapiju, organiziraju radionicu Holističko majčinstvo svaki tjedan od ponedjeljka do srijede. Za sve informacije javite se na najsretnijabeba@gmail.com ili info@biohom.hr

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽIVOT NA VAGI

Edo pitao Šteficu otkud mu je poznata: 'Studirali smo zajedno na kineziološkom'

Image
DRUGI CIKLUS

Nakon vaganja u 'Životu na vagi': Željka i Anja su izgubile najviše na vaganju, a Marija napustila show

Image
U 17.10 SATI

Što nas čeka u 'Miriše na ljubav'? Serkana će kući iznenaditi neugodna situacija kojoj će svjedočiti...

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču