Majstorica Sreće

Kako se motivirati kad imaš osjećaš da ti ništa ne ide od ruke?

Taj osjećaj je svatko od nas barem jednom doživio. Radiš, trudiš se, radiš, radiš, radiš... ali rezultati nikako ne dolaze

Image
Foto: Thinkstock
shimmer fallback

Petra Čutuk

Petra Čutuk/ 6.3.2017. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Majstorice sreće

Neobične radionice mogu Hrvaticama pomoći kako kontrolirati PMS i promjene raspoloženja

Image
Majstorice sreće

Neobične radionice mogu Hrvaticama pomoći kako kontrolirati PMS i promjene raspoloženja

Poželiš odustati od svega, sjesti pred TV i prepustiti se životu u nadi da će doći bolji dani. Iako ti budućnost ne djeluje blistavo i podsvjesno misliš da bolji dani nisu na vidiku.

Tu nam se nameće pitanje: Kako se motivirati kad nam nije lako?

Od svoje 19.godine pokrenula sam svoj posao sa svojim sadašnjim zaručnikom. Gotovo svi su nam tada govorili da nismo normalni, jer u Hrvatskoj je sada najveća kriza i da je naš potez predodređen za propast.

Dovoljno uporni i neki bi rekli ludi, uz podršku roditelja i prijatelja, napravili smo taj korak zbog kojeg sam jako sretna. Biti mladi poduzetnik je svakako golem izazov. Danas za sebe mogu reći da sam uspješna mlada poduzetnica, no put kojim sam prolazila nikako nije bio med i mlijeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za mene je svaki dan radni dan, blagdane, godišnje odmore sam provodila (i danas u manjoj mjeri) za laptopom, noseći svoj posao gdje god idem, trudeći se da postignem napredak i zaradim novac koji mi je neophodan za život. Blizanac sam prepun ideja stoga smo obavljali različite vrste djelatnosti - dizajn interijera, grafički i web dizajn, prodaja zdravih kolača, a danas smo usmjereni jedino na naš brend nakita  i mirisa za dom.

Niti jedan od ovih poslova ne donosi ono što danas svi vole - sigurnu zaradu. Svaki mjesec je bilo upitno hoćemo li i koliko novaca dobiti za taj mjesec, hoćemo li uspjeti pokriti osnovne troškove za život. To može biti vrlo stresno te ponekad demotivirajuće.  Iza mene je mnogo neprospavanih noći u kojima bi razvijala svoje talente kako bi moji proizvodi bili što bolji na tržištu, kako bi pronašla put do kupaca.

Valjda kako moje ime znači stijena, te od malih nogu sam poznata da odustajanje nikada nije bila opcija, koliko god prepreka se nalazi na putu, uvijek skupim snage da ih preskočim i da dođem do uspjeha. 

Kako to postižem?

Odgovor je radom na sebi, svojim osobnim razvojem. Kada promatram svoj život shvaćam da on ne bi bio ovoliko uspješan, ispunjen, ako ne bi redovito radila svoju praksu meditacije i vježbi disanja te energiziranja (divine health program). Zašto? Jer energija nas pokreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Živimo ubrzano, u stresnoj okolini, imamo prepuno izazova, meditacija me svaki dan iznovapuni, otvara potencijal, razvija moju kreativnost, opušta i unosi nadu i pozitivnu energiju.

Spoznala sam da je svatko od nas potencijalni genije, da su naše mogućnosti bez granica, te smo sposobni manifestirati život kakav si sami želimo. U onom trenutku kada shvatiš da nitko drugi nije odgovoran za tvoj život nego ti sam, onda kreće prava priča.

Postaješ umjetnik vlastitog života, uzimaš "pisaču mašinu" i tipkaš scenarij života kakvog si oduvijek želio. To je ono što radim svaki dan. Punim se pozitivnom energijom pomoću meditacije i onda si postavljam ciljeve. Piši i ti svoje ciljeve! Ako ne znaš što želiš, ako ne tražiš od Univerzuma, neće ti se ostvariti. Kreni danas kreirati svoj život. Piši ciljeve kao da su se već ostvarili (u sadašnjem vremenu) za razne aspekte svog života. Radi na malim i velikim ciljevima. Kada ti se i oni najmanji krenu ostvarivati to će te motivirati da napreduješ. 

Ako si se i ti pronašla/ao u ovom naslovu, ako imaš osjećaj da ti se redaju neuspjesi i da si u teškom životnom periodu, sada je pravo vrijeme da se motiviraš i napraviš promjenu. Zapiši ciljeve, počni meditirati, ujutro ponavljaj pozitivne afirmacije. I ono najvažnije - osvijesti da ti možeš sve ostvariti. Ja vjerujem u tebe! Vjeruješ li ti u sebe?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Petra je poduzetnica, promotorica zdravog lifestyla, dizajnerica, radoholičarka, Blizanac prepun ideja, ispunjena, zdrava i sretna. Sve o njoj saznajte na web stranici

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRIJAVI SE U NOVU SEZONU!

Gdje su danas pobjednici 'Superpara'? Jedni spremaju vjenčanje, drugi ljetos dobili prinovu, a treći se bacili u poljoprivredu

Image
EMISIJA 'KAD SMO BILI MALI'

Znate li tko je ova slatkica s fotografije? 'Bila sam nesigurna kao dijete, uvijek u svom svijetu'

Image
'Na materinoj spizi...'

Kerem je otkrio kako napokon uživa s obitelji

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču