sila nevidljiva

Ima li što važnije od ljubavi?

Slijediti intuiciju znači moći slušati i uvažiti sebe, imati ljubav prema sebi, a to je jedini istinski preduvijet ljubavi za druge

Image
Foto: Sanja Tatalović
shimmer fallback

Sanja Tatalović

Sanja Tatalović/ 13.2.2020. u 8:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bilo da ste dijete, tinejdžer ili osoba srednjih godina, može vas pogoditi, strefiti, iznenaditi. Nepredvidiva je, iznenadna, snažna, ponekad i neprolazna! 
Zelite li ju izbjeći? Nikako!!  Svi joj teže, svi ju žele iako po opisu asocira na neku strašnu i neizlječivu bolest. Naravno, riječ je o ljubavi.

Nerijetko se bojimo ljubavi. S razlogom - smeteni smo, koljena  nam klecaju, srce udara ko ludo, gubimo kontolu, ne znamo spojiti tri jednostavne rečenice, pomućena smo uma i nespretni. Sramotimo se, ispadaju nam stvari iz ruke, ne znamo se ponašati, gubimo kontrolu nad sobom, ego je zbunjen i sve što kažemo ili napravire zvuči blesavo.

Da vas je netko pitao želite lise tako osjećati vi bi ste se nasmijali i rekli da je lud. Ljubav je divna, ali hrpa hormona koji divljaju tijelom, otpora koji se podižu i ega koji se brani, baca nas na nepoznati teren... Ne vladamo sobom! Do prije par dana bili smo sasvim normalna osoba, a onda se dogodilo... u sekundi, u trenu, kao prometna nezgods, potres, prirodna katastrofa, u par sekundi srušilo nas je do temelja.
I neka je! Što je život bez ljubavi?! Koja je stvar bitnija od ljubavi koja vas izuva iz cipela?! ​

Jesu li to kuće, vile i jahte?! Jesu li to puni računi i skupi automobili?! Koji komfor toliko obuzima, prožima, koji nas je komfor ikada tako skidao do kraja, ogolio, angažirao i onu najmanju stanicu u tijelu?! Zbog toga svi dišemo! To svi priželjkujemo! Tome se nadamo i to slavimo. Ljubav je jedina religija! Što joj se više opiremo ili je marginaliziramo naš život postaje praznan, suh, sterilan i neupotrebljiv. Mozemo biti najbolji, najbogatiji i najpametniji - bez ljubavi smo nesretni. Prazna duša odzvanja u praznim zidovima kada sebe ne dijelimo s voljenima! Možete biti sto puta u pravu, ali ako niste u ljubavi - znate gdje ste. Ljubav je jača i od istine i od straha! Ona iscjeljuje i zacjeljuje! Zbog nje se otvaraju nove rane i stvaraju ožiljci. Ona nas uči i ona je život sam. Život u nama! Tko nije volio nije ni živio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zato uvijek birajte ljubav!

Dopustite da vas vodi, jasno pozove i zavede. Ne strast ni pozuda, ne zaluđenost ni obmana. Ljubav je slobodna, iskrenoljubiva i nježna. Uz nju se osjećamo i podržano i utješeno i prihvaćeno i snažno, kao na vrhu svijeta. Ponosni smo i sretni, ispunjeni do zadnje kapi radosti! Možemo što god, možemo kamo god, ništa nije teško, ništa nije problem. Prštimo entuzijazmon i blistamo sjajem osmijeha koji se ne skida s lica. Bujamo u sreći. Natopljeni smo zanosom i moćni smo, doista moćni! Ljubav je stanje koje nam daje nadnaravnu moć! Zato je jedini put do iskonske moći ljubav! Sve druge moći su umjetni pokušaji i kopija ovog originala. No, ljubav ne možete obmanuti. Ona sve vidi i sve zna! Ako niste prema sebi potpuno iskreni po pitanju koga volite tijelo će vas kazniti bolešću, psiha nemirom, a vaša životna energija bit će samo prolazni krik euforije.

Image
Foto: Sanja Tatalović
Image
Sanja Tatalović

(FOTO: Sanja Tatalović)

Najgore je što možete napraviti ljubavi jest da joj okrenete leđa jer nije ispunila sve vaše mentalne predikcije kakva bi trebala biti. Glupost nije jača od ljubavi, ali glupost i rigidnost vas mogu psihički deformirati, navesti na krivu odluku i uskratiti vam trenutke ljubavi sto je čisti životni promašaj! Želite li žrtvovati ljubav zbog sigurnosti i udobnosti, poznatog i klišeiziranog? Takva ljubav će vam brzo dosaditi i osjećat ćete se prazno. Najveca sigurnost i udobnost je u izravnom i čistom osjećaju stapanja i prožimanja s drugom dušom. Zato moramo biti otvoreni i hrabri u svom srcu. To je jedina pamet koja nam je potrebna. Biti siguran u višu inteligenciju svoga bića, prepoznat je i slijedit. Zato ljubav ide više pod ruku s mudrošću, a manje s pameću. Nema kalkulacije u ljubavi. Tu je na ispitu odnos prema sebi i slušanju intuicije - što je vise poznaješ, manje griješiš! 

Slijediti intuiciju znači moći slušati i uvažiti sebe, imati ljubav prema sebi, a to je jedini istinski preduvijet ljubavi za druge. Koliko volimo sebe toliko smo sretni u ljubavi. 
Upoznajte sebe, slijedite intuiciju, dišite mudrost i volite. Ljubav će vam pokazati put!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O autorici:

Moje ime je Sanja i dobro mi paše na sanjarsko – zanesenjačku prirodu koju sam zarana oćutjela, njegovala i hranila tako da je i dan danas veliki dio mene. Zalijevala sam je maštanjem, sanjarenjem, samovanjem još kao dijete, spoznavala kroz studij na Filozofskom fakultetu, kroz meditaciju i duhovne prakse, a danas mi koristi u terapeutskom radu. Pomažem ljudima koji su zaglavljeni u materiji, u osobnim, obiteljskim, poslovnim problemima ili bolestima, koji preispituju životne principe ili žele kultivirati životne namjere, mijenjati svoje psiho scenografije, tonus tijela, čuti neku mudrost ili podići životnu vibraciju. U prijevodu instruktorica sam yoge, radim zvukoterapiju i healing, držim seminare osobnog razvoja. Žena sam i majka. Partnerica. Volim dalekovode. Volim pisati

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽIVOT NA VAGI

Edo pitao Šteficu otkud mu je poznata: 'Studirali smo zajedno na kineziološkom'

Image
na otoku

Sramota hrvatskog turizma! Gost snimio konobaricu kako ulijeva vodu iz slavine u boce Jane...

Image
U 17.10 SATI

Što nas čeka u 'Miriše na ljubav'? Serkana će kući iznenaditi neugodna situacija kojoj će svjedočiti...

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču