svaka žena može doživjeti orgazam

O ženskom orgazmu iliti Vi ste žena, boginja, pišite svoja pravila, stvarajte svoje užitke

Budite zadovoljne – zadovoljstvo će generirati zadovoljstvo, a užitak i orgazam sami će naći put na najseksi način

Image
Foto: Pexels
shimmer fallback

Sanja Tatalović

Sanja Tatalović/ 5.4.2019. u 15:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve su žene iste – kažu neznalice i kukavice. Znalci i ženoljupci pak tvrde: svaka je žena svemir za sebe. I imaju pravo.Divna bića ljubavi, nježnosti, ljepote i snage – to su žene. Svaka je lijepa i posebna na svoj način, svaka unutar sebe čuva tajnu uzvišenosti i put do svog srca. Lijepo je kad tu tajnu živi, kad je otkriva, kad se usudi biti ona u svakom području života. Pa tako i u onom intimnom. 

Ipak, biti svoja i slobodna tijekom intimnog odnosa s partnerom nekim ženama nije ni lako ni jednostavno. „Ma hajde, opusti se, ma budi ti, otpusti sve predrasude. Samo uživaj...“ Kako da uživa i bude opuštena tijekom intimnog odnosa ako su joj odmalena gadili seksualnost, uživanje u tjelesnosti, ako su joj riječima, pogrešnim uvjerenjima, vlastitim lošim iskustvom, predrasudama i prijekorima gradili stajalište kako ne smije uživati u seksu i ne bi trebala uživati u svom tijelu? Ili još gore, ako je žena i sama doživjela seksualno nasilje?

Ženska seksualnost i psiha suptilne su i višeslojne.  Istraživanja pokazuju da 30 % žena ima smetnje u postizanju orgazma. S obzirom na svu tu obiteljsku i društvenu uvjetovanost i moguće traume iz djetinjstva i mladosti, dobro i stojimo sa statistikama.

Problem ženskog orgazma je problem psihe: unutarnjih uvjerenja i stečenih predrasuda koja nam ne dopuštaju da volimo u potpunosti, da se predamo u potpunosti, da budemo ljutite, strastvene, žive, tužne, da budemo žene!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Glavni razlog zašto neke žene imaju problema u postizanju vrhunca je pretjerana briga o nebitnim stvarima u tom trenutku. Bilo da mislite kako ste debele, mršave, kako izgledate iz ovog ili onog kuta, kakve su vam noge, jeste li dobro depilirane ili vam je negdje ostala neka dlaka, kako vam izgleda vagina, kakva vam je koža, imate li prišteve, kakve su vam grudi itd.  Ili da u tom času dvojite jeste li normalni, što će partner misliti o vama, je li ovo u redu, je li on „prava” osoba za vas, ponašate li se neobično, može li vam se dogoditi da izgubite kontrolu, nadzor na svojim ponašanjem i pokretima...

Image
pomoći ima

Što učiniti kada u braku nestane kemije?

Image
pomoći ima

Što učiniti kada u braku nestane kemije?

Kad je čovjek opušten i zadovoljan sobom, nema problema u ostvarivanju vrhunca. Energija nesmetano teče. U trenutku energetskog zastoja, blokade, nekog ograničenja ili uvjetovanja – nastaje problem.

Bitka za ženski orgazam je bitka za ženski užitak. Kako onaj u seksu, tako i onaj u životu. Zaboravite sve što ste prije čule o seksu: da je prljav, ružan, zaboravite što morate u seksu, što smijete u seksu, zaboravite kakvi ste, kako izgledate. Isto tako, zaboravite sve što ste čuli o životu, braku, vezama, muškarcima. Uđite slobodno u seksualnost, opustite se i prepustite. Razgovarajte s partnerom, otvorite se, budite iskreni, ponašajte se slobodno. Osjetite um slobodan i neograničen, takvo će vam onda biti i tijelo... uđite u to posebno stanje opuštenosti, bliskosti i intimnosti s partnerom. Dijelite među sobom  toplinu, otvarajte se jedno drugome. Grlite se i osjećajte, bez očekivanja, bez tenzija. Osjetite partnera, budite tu sa svim osjetilima, prisutni, okusi, mirisi, energija partnera, intenzitet... budite osjetljivi, osjećajte toplinu ili hladnoću na tijelu, osjetite razliku između otkrivenih i pokrivenih dijelova tijela. Prepustite se. Uživajte u okusu pića, poljupca, ne dopustite nikakvo ograničavanje svoje životne radosti i užitka. Postanite više osjetljivi... brinite se o osjetilima, sve bogatstvo dolazi kroz njih ako smo u stanju koristiti se osjetilima i dopustiti si da uživamo u njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda neće uspjeti iz prve, ali svakako ustrajte. Ženski orgazam prati žensku opuštenost. Osjetite odvažnost, neka vas boli briga za sve i – improvizirajte. Gdje piše kako žene doživljavaju orgazam? Vi ga doživite onako kako vi želite i možete. Nema ispravnog ni pogrešnog načina. Bitno je samo da ste vi i partner zadovoljni. Sve drugo pustite. Je li orgazam klitoralni, vaginalni, imate li ili nemate G točku, tko vam je nalazi, sami ili partner, je li vam više odgovara ovaj položaj ili neki drugi, a ne onaj o kojem pišu u magazinu, sve je to nebitno.

Vi ste žena, boginja, pišite svoja pravila, stvarajte svoje užitke, budite svoji, ne kopirajte ničije iskustvo i ne žudite ni za čijim orgazmom. Stvarajte svoj. Budite originalne u životu. Budite originalne u seksu. Kako na javi, tako i u snu, na najrazličitije kreativne načine. Svaki je pravi. Nemojte biti pomodne i dopustiti da vam mainstream dušebrižnici diktiraju kako ćete  osjećati vlastito tijelo i doživljavati vlastiti užitak. Nema nikoga tko je bliži vašem tijelu i vašem doživljaju od vas samih. Tko je taj tko vam propisuje što je ispravno, krivo, kako da izgledate, što da osjećate, što da mislite, na što da se palite, što vam je dopušteno, a što nije??

Osjećajte život, osjećajte uzbuđenje u svakom trenutku. U svakodnevici. Budite oduševljene doživljajima i situacijama u životu, promatrajte nebo, drvo, ptice, ljude... Budite slobodne i pritom se zabavljajte, uživajte i smiješite. Igrajte se. Budite svjesne. Budite zadovoljne – zadovoljstvo će generirati zadovoljstvo, a užitak i orgazam sami će naći put na najseksi način. 

O autorici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
<para><em>Moje ime je <strong>Sanja</strong> i dobro mi paše na sanjarsko – zanesenjačku prirodu koju sam zarana oćutjela, njegovala i hranila tako da je i dan danas veliki dio mene. Zalijevala sam je maštanjem, sanjarenjem, samovanjem još kao dijete, spoznavala kroz studij na Filozofskom fakultetu, kroz meditaciju i duhovne prakse, a danas mi koristi u terapeutskom radu. Pomažem ljudima koji su zaglavljeni u materiji, u osobnim, obiteljskim, poslovnim problemima ili bolestima, koji preispituju životne principe ili žele kultivirati životne namjere, mijenjati svoje psiho scenografije, tonus tijela, čuti neku mudrost ili podići životnu vibraciju. U prijevodu instruktorica sam yoge, radim zvukoterapiju i healing, držim seminare osobnog razvoja. Žena sam i majka. Partnerica. Volim dalekovode. Volim pisati</em></para>

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽIVOT NA VAGI

Edo pitao Šteficu otkud mu je poznata: 'Studirali smo zajedno na kineziološkom'

Image
DRUGI CIKLUS

Nakon vaganja u 'Životu na vagi': Željka i Anja su izgubile najviše na vaganju, a Marija napustila show

Image
U 17.10 SATI

Što nas čeka u 'Miriše na ljubav'? Serkana će kući iznenaditi neugodna situacija kojoj će svjedočiti...

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču