Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izum kanadske dizajnerice

Multipraktične cipele: štikle se u trenu pretvaraju u balerinke

Kanadska dizajnerica Tanya Heath u Parizu je otvorila jedinstvenu prodavaonicu cipela i potpetica, koje se mogu kupiti odvojeno. Visina potpetice iznosi između 4,5 i 9 centimetara. Cipele stoje od 260 eura naviše, a potpetice između 35 i 70 eura

Image

Tanya Heath

Foto: Tanya Heath Paris
RTL/Hina/ 4.4.2015. u 17:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kanadska dizajnerica TanyaHeath osmislila je praktične cipele za svaku prigodu, zahvaljujući potpeticama koje se laganim pritiskom na gumb odvajaju i u trenu iz salonki pretvaraju u balerinku ili cipelu s ravnim potpeticama, piše Daily Mail.

Na svojem je izumu radila gotovo dvije i pol godine, a na zamisao je došla dok je putovala na posao u cipelama s ravnim potpeticama te se u uredu preobuvala u drugi par s visokim potpeticama. Brend se počeo reklamirati u rujnu 2013. pod sloganom "Ista cipela, druga potpetica, beskonačne mogućnosti".

"Balerinku u trenu možete pretvoriti u elegantnu salonku s tankom ili debljom potpeticom ili pak punom petom, a možete odabrati različite uzorke i boje. Potpetice možete pospremiti i u večernju torbicu", kaže 44-godišnja Kanađanka te dodaje da, poput svake žene, obožava cipele, ali ne podnosi obuću od koje osjeća bol u stopalima, prstima i nogama. No, udobnu cipelu koja će istodobno izgledati lijepo i neće izgubiti formu ni nakon što se iz salonke pretvori u balerinku nije bilo lako napraviti, zbog čega je dizajnerica na projektu angažirala 14 inženjera, 10 dizajnera i brojne obućare.

Heath već dvadeset godina živi u Parizu, gdje je otvorila jedinstvenu prodavaonicu cipela i potpetica, koje se mogu kupiti odvojeno. Visina potpetice iznosi između 4,5 i 9 centimetara. Cipele stoje od 260 eura naviše, a potpetice između 35 i 70 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL/Hina/ 4.4.2015. u 17:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pripreme za ljeto

Kako spriječiti i tretirati prištiće nakon depilacije?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba