Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
štiti i njeguje

Ove zime pružite svojoj koži najbolju njegu - bademovo ulje

U svakom kozmetčkom ormariću trebalo bi stajati i bademovo ulje. Cjenovno povoljno, a izuzetno učinkovito za kožu

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 3.12.2019. u 9:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bademovo ulje poznato je po blagotvornom djelovanju na kožu. Tradicionalno se koristi u prevenciji ili ublažavanju strija u trudnoći, vraća koži vlagu i elastičnost, omekšava zadebljana područja na koži i odgađa pojavu bora. 

U čemu je moć bademovog ulja?

Bademovo ulje dolazi u dvije varijante - gorko i slatko, ovisno o plodu iz koje je dobiveno (razlikujemo gorki i slatki badem). Za kožu je bolje ulje slatkog badema.

Obiluje vitaminom A, E, omega-3 masnim kiselinama i cinkom koji zajedno stimuliraju proizvodnju novih stanica kože, preveniraju stanična oštećenja, usporavaju proces starenja, hidriraju kožu te "brišu" ožiljke od akni te ostala oštećenja. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako djeluje na kožu?

Antiupalna svojstva bademovog ulja pomažu ublažiti podočnjake i smanjiti vrećice pod očima. Svakodnevnom uporabom ovog ulja poboljšat ćemo tonus kože, vratiti joj vlagu i elastičnost, što je osobito bitno zimi kada je koža izložena negativnim okolišnim utjecajima - hladnoći, ali i suhom zraku od grijanja. 

Kako koristiti bademovo ulje?

Bademovo ulje možete nanijeti na kožu nakon tuširanja. Nemojte se potpuno posušiti ručnikom jer će se u doticaju s vodom ulje pretvoriti u finu emulziju koju će tijelo lakše upiti. 

Upravo se čita

Bademovo ulje možete koristiti i kao sredstvo za uklanjanje šminke. Jednostavno ga nanesite na vaticu i očistite lice, vrat i dekolte. U hladnim zimskim mjesecima pojačajte djelovanje svoje kreme za lice tako što ćete u nju dodati par kapi ovog bogatog ulja. 

Život i stil/ 3.12.2019. u 9:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba