Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
voli svoje tijelo

Skinule sve sa sebe kako bi promijenile vaš pogled na ljepotu

Modna fotografkinja Victoria Janashvili svojom najnovijom knjigom slavi ljepotu ženskih tijela u svim veličinama, oblicima i bojama.

Image
Foto: Victoria Janashvili
RTL/ 17.12.2014. u 9:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Modna fotografkinja Victoria Janashvili gotovo cijelu karijeru je fotografira najpoznatije svjetske manekenke, premršave modele čije fotke pružaju iskrivljenu sliku o ženskim tijelima i ljepoti. Dakle, zarađivala je za kruh promovirajući često nezdrav izgled i prezentirajući djevojčicama sliku žene kakva je teško vidljiva na ulici, pritom im namećući nedostižni ideal ljepote.

Stoga, Janashvili se odlučila na potpuno drugačiji pristup. Ova Ruskinja s adresom prebivališta u New Yorku počela je fotkati plus size modele, i to bez ikakve odjeće na sebi. Uskoro je postala prepoznatljiva po svom pristupu zagovaranja ljubavi i prihvaćanja svog tijela.

Upravo sada sprema izdati knjigu kojom slavi ženska tijela - visoka, niska, debela, mršava, različitih rasa i etničkih pripadnosti...

U skladu s tim namjerama, ovih dana je na Instagramu objavila nekoliko fotografija koje će se naći u njenoj publikaciji. Plus size modeli Denise Bidot i Marina Bulatkina skinule su se do gola kako bi pokazale da kako izgleda većina žena i ta je žensko tijelo naprosto prekrasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Iako prosječna Amerikanka nosi konfekcijski broj 46, društvo perpetuira stereotipe kako bi žensko tijelo trebalo izgledati. Zato sam provela godine i godine fotografirajući različite tipove modela i sudjelujući u raznim kampanjama, a svojim fotografijama izazivala sam diskusije. Svojom knjigom voljela bih nastaviti širiti misiju i rušiti društvene stereotipe, a sve s ciljem da se žene osjećaju samouvjerenije u svojoj koži", zaključila je fotografkinja.

RTL/ 17.12.2014. u 9:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba