Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nemojte ga preskakati

Umivanja i čišćenje lica važno je kao i pranje zubi - evo zašto

Čišćenje lica je jednako važno kao i pranje zubi, tako da bi to trebali raditi i ujutro i navečer kako bi pomogli koži da ostane sjajna i zdrava

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 1.3.2018. u 10:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čišćenje lica ne samo da uklanja prljavštinu, prekomjerno ulje i šminku; već također stimulira regeneraciju kože. Probudit ćete krvotok i kisik će lakše doći do površine kože.Čišćenje bi trebalo trajati samo 20-30 sekundi, a to priprema teren za ostale korake u njegi kože. Mali čin pranja lica može vam učiniti da se osjećate bolje:

Ujutro

Dok spavate, mrtve stanice kože, znoj i ulje skupljaju se na površini i morate ih skinuti. Samo umivanje vodom, nekad nije dovoljno. Ako ne koristite neki proizvod za čišćenje, nakupljanje mrtvih stanica kože može spriječiti da neki od vaših proizvoda za njegu kože ispravno funkcioniraju. Tijekom vremena, to će dovesti do blijede, umorne kože.

Ujutro, odvojite 20 minuta za rutinu čišćenja kože i šminkanja. Operite lice i vrat prije nanošenja njege kože. Najbolje je koristiti nježne proizvode, koji nisu za eksfolijaciju (to je vrlo važno tijekom hladnijih mjeseci kako bi vaša koža bolje funkcionirala tijekom dana). Ova vrsta nježnog čišćenja pomaže koži da se 'probudi'.

Navečer

Navečer pokušajte s alfa-hidroksi kiselinom za čišćenje lica jer dok spavate, koža se regenerira. Pomoći ćete joj da se oslobodi mrtvih stanica, ostavljajući svježu, zdravu i sjajnu kožu, a proizvodi za njegu bolje će se upiti u kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
evakuiran hotel i bazeni

Direktor Termi Tuhelj: 'Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do reakcije, sve se proširilo...'

Život i stil/ 1.3.2018. u 10:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nešto krivo radite?

Ovih 6 trikova garantira vam najglađu bikini zonu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba