Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
najteže na svijetu

5 stvari zbog kojih mame najčešće osjećaju krivnju

Mama dvoje djece i blogerica podijelila je svoje iskustvo s drugim ženama. Priznala je zbog čega sve osjeća krivnju kao majka

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock
Život i stil/ 30.1.2020. u 14:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Majčinstvo je najteža i najizazovnija stvar koju sam radila. Mame se brinu i preispituju svaku stvar. Valjda je težak osjećaj kada znate da dijete u potpunosti ovisi o vama. Mame osjećaju krivnju jer nisu uvijek savršene, a život može nekad biti težak", piše mama dvoje djece i blogerica Ursula za Creative Healthy Family.

Kako dalje kaže majčinstvo je tako teško, tijelo se promjeni, mijenjaju se i emocije. Kad žena postane majka onda iskusi bezuvjetnu ljubav i krivnju. Ursula je dalje navela zbog čega žene najčešće osjećaju krivnju. 

1. Dojenje

Ursula vjeruje da dojenje nije svima prirodno, pogotovo ne njoj jer joj je oba puta bilo jako teško. Dojila je samo nekoliko mjeseci. Međutim, kako dalje naglašava ono što je najvažnije je da mama bude sretna i da uživa u vikendu.

2. Zajedničko spavanje

Nikad nije ostavila dijete da plače u krevetiću. Nikad nije mogla. Djeca su uvijek spavala s njom u krevetu. I zbog toga je osjećala krivnju. Čula je različite priče o tome kako se dijete dobro naspava samo u sobi i kako će joj to uništiti brak. Osjećala se jako krivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(Foto: Thinkstock)

3. Povratak na posao

Mnogim ženama najteža stvar je ostaviti dijete i vratiti se na posao, tako je bilo i Ursuli. Svaku sekundu, minutu i sat osjećala je krivnju. Najgori dio je što voli svoj posao i lijepo joj je bilo izaći iz kuće.

Upravo se čita

Image
JE LI MOGUĆE?

Pogledajte što je za nju priredio: Nakon tjedan dana, Mateo je uvjeren da je Monika ta s kojom želi provesti život!

4. Vrijeme samo za sebe

Poželi uzeti dan samo za sebe i zaboraviti na nekoliko sati da je mama. Zapravo, Ursula poželi otići na odmor samo na nekoliko dana. I tada osjeća krivnju, misli da je sebična i nezahvalna. Ima divnu obitelj i trebala bi biti s njima cijelo vrijeme. uživati svaki dan jer djeca brzo rasti.

5. Praktičnost 

Ursula nikad nije radila posebne albume s bebom, niti sačuvala komade odjeće ili prvu bebinu igračku. Čak se ne može sjetiti prve riječi svoga sina ili točan datum kad joj je kćer prohodala i zbog toga osjeća krivnju. Ona se brine za svoju djecu i sjeća se posebnih trenutaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neugodan osjećaj

Je li osjećaj pritiska u vagini tijekom trudnoće normalan?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba