Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ogledalo zdravlja

Doznaj što ti poručuje tvoje lice!

Idući put kada vam se neželjeni posjetitelj pojavi na licu, nemojte odmah krenuti 'kopati' po prištiću, nego pogledajte mapu licu i što morate činiti kako bi se bubuljice što prije i bezbolnije riješile.

Image
RTL/ 21.10.2013. u 9:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kao što su oči ogledalo naše duše, tako je lice odraz našeg zdravlja. Iako možda ne pridajete nikakvo značenje povremenim prištićima na licu, oni su svojevrsni pokazatelji da naš organizam ima zdravstvenih problema.

Naime, mjesto pojavljivanja prištića na licu ukazuje nam koji dio našeg organizma treba drugačiji tretman. Pogledajte sliku i mapirajte vlastiti problem!

Zona 1 i 2:Probavni sistem - Jedite manje masne i nezdrave hrane te pijte mnogo vode!

Zona 3: Jetra - Pripazite na unos alkohola i masne hrane u organizam. Na ovom mjestu se često znaju pojaviti i prištići uzrokovani alergijama na hranu. Kako bi vam ovaj dio lica bio čist, morate paziti na prehranu, vježbati i pravilno spavati.

Zona 4, 5, 7 & 8: Bubrezi - Sve što vam izbaci oko očiju upućuje na dehidraciju. Lice treba vodu, hidrirajte ga!

Zona 6: Srce - Provjerite krvni tlak, razinu Vitamina B i kolesterola u organizmu!

Zona 9 & 10: Dišni sustav - Ako pušite i imate alergije, ovo je vaše kritično područje. Ako pak niste ovisna o cigaretama i nemate alergije, a ipak imate prištiće na obrazima, pripazite na unos šećera u organizam i jedite mnogo svježeg voća i povrća. Također pazite na higijenu vašeg mobitela i jastučnica!

Zona 11 & 12: Hormoni - Zona stresa i hormonalnih promjena. Pijite mnogo vode, jedite salate, blitvu, kupus i ostalo zeleno, lisnato povrće, pravilno spavajte i redovno čistite kožu. Zanimljivo je kako nam nepravilnosti na ovom dijelu lica izbaciju i dok ovuliramo te su povezane sa ženinim reproduktivnim zdravljam.

Zona 13: Trbuh - Reducirajte unos toksina i pijte biljne čajeve!

Dakle, idući put kada vam se neželjeni posjetitelj pojavi na licu, nemojte odmah krenuti 'kopati' po prištiću, nego pogledajte mapu licu i što morate činiti kako bi se bubuljice što prije i bezbolnije riješile.

Međutim, nemojte zaboraviti da je ovo općeniti vodič za mapiranje problema, no nekada je problem dermatoliški i uistinu morate posjetiti liječnicu.

RTL/ 21.10.2013. u 9:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba