otrovi iz kozmetike

Ima 25 godina, pobijedila je rak i objasnila koje proizvode za njegu kože više neće koristiti

Racheli Alkobey je hrabra i mlada žena koja je uspjela pobijediti limfom, ali je nakon otkrića da ima rak potpuno promijenila svoje navike

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 18.3.2019. u 12:10

"Kada mi je dijagnosticiran limfom imala sam 21 godinu, istraživala sam koliko sam mogla svoj životni stil i informirala se kako najbolje mogu kontrolirati svoje zdravlje. Usred ljutog istraživanja na Googlu, otkrila sam da ono što stavljamo na naša tijela jednako važno kao i ono što stavljamo u njega", piše Racheli Alkobey.

Svi zabaravljamo da koža upija i prenosi u naše tijelo sve što stavimo na nju. "Naša koža je najveći organ i onaj koji najviše upija. Zato sam donijela svjesnu odluku da maknem mnogo proizvoda i koristim samo one koje nisu toksični. Sretna sam jer mogu reći da nemam rak već tri godine i mislim da je moja rutina bez otrova pomogla da ostane tako. Podijelila sam što sam počela izbjegavati", piše dalje Racheli za stranicu Whowhatwear.co.uk.

Produkte koje nikad više neću koristiti

Image

Dezodoransi koje biste odmah trebali prestati koristiti jer sadrže potencijalno štetne sastojke

Fotogalerija
Image

Dezodoransi koje biste odmah trebali prestati koristiti jer sadrže potencijalno štetne sastojke

Fotogalerija

Ova mlada žena navela je kemikalije koje više nikako ne koristi, ali svakako navodi da je moguće pronaći alternativu. "Kada je riječ o proizvodima koje izričito ne koristim, postoji određeni sastojci koje obavezno izbjegavam. Kao što su parabeni, natrijev lauril sulfat, olovo, sintetički mirisi i alumij. Ovi sastojci se nalaze u mnogim vodećim proizvodima za njegu kože i tijela, uključujući neprirodne desodorane i sredstva za čišćenje, koje sam koristila prije dijagnoze. Štetnost ovih sastojaka može dovesti do pojave akni ili povećati razinu estrogena, a može dovesti i do raka. Vrlo je važno stalno čitati naljepnice na svim proizvodima i paziti da najveći organ njegujete pažljivo i svjesno", piše dalje. 

Zašto su parabeni u hidratantnim kremama loši?

Američka Agencija za zaštitu okoliša povezuje metil-parabene (jednu od vrsta prabena) s hormonskim i neurološkim poremećajima, kao i različitim vrstama raka, piše Dermatology Times. Naravno ovi parabeni se kroz hidratantne kreme apsorbiraju kroz kožu. 

Shea maslac, kokosovo ulje i ulje avokada zdrava su alternativa jer nemaju dodane kemikalije. Naravno s različitim uljima možete njegovati kosu i kožu. 

Upravo se čita

Image
Zdravstveni problemi

Indira objavila fotografiju sa suprugom i otkrila: ‘Oboje smo ranjeni, mjesecima živim u boli’

Još puno toga se može izbjeći ako se osvijesti što sve koristimo. Na primjer, deterdženti se mogu zamijeniti s prirodnim i time smanjiti štetnost. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Život i stil/ 18.3.2019. u 12:10

Više s weba

Pročitajte još

Image
često se događa

Jutarnji bolovi u stopalima: Uzroci mogu biti različiti

Više s weba