Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
snažan mineral

Imate preko 50? Magnezij je vrlo važan za vaše zdravlje

Magnezij je već povezan s normalnim krvnim tlakom, zdravljem kostiju i zdravom funkcijom mišića

Image
Foto: Shutterstock
Život i stil/ 22.1.2020. u 12:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rizici povezani s bolestima srca glavni su uzroci smrti žena u Hrvatskoj. Slična je situacija i u Sjedinjenim Državama pa se znanstvenici sve češće bave time da smanje rizike za razvoj ovih bolesti. Nedavno izvješće, objavljeno u časopisu Journal of Women’s Health, povezuju veće razine magnezija u prehrani s nižim rizikom od srčanih bolesti žena u menopauzi, piše Mindbodygreen. Ovi nalazi se nadopunjuju na druga istraživanja.

Što su istraživači saznali?

Koristeći podatke Ženske zdravstvene inicijative (Women's Health Initiative)  istraživanje je otkrilo da konzumiranje hrane s magnezijom smanjuje rizik od iznenadnog srčanog zastoja ili fatalne koronarne srčane bolesti. Podaci su sakupljani između 1993. i 1998. u svrhu poticanja ženskog zdravlja. Ukupno je bilo uključeno više od 153 tisuća sudionika.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(Foto: Pixabay)

Prema izvješću, žene u postmenopauzi će najvjerojatnije doživjeti kardiovaskularne bolesti, ali još su uvijek ograničena znanja o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Magnezij je prethodno povezan s normalnim krvnim tlakom, zdravljem kostiju i funkcijom mišića. Manjak magnezija može se manifestirati u obliku glavobolje ili mišićnih grčeva, a povezan je s ne konzumiranjem prehrane koja podržava ovaj hranjivi sastojak, ali i kao nuspojava sindroma propusnih crijeva.

Za žene sa srčanim problemima, istraživači vide ovu vezu kao potencijalnu odskočnu točku za daljnja istraživanja o magneziju.

Upravo se čita

Image
JEDNOSTAVNO OČARAVA

U 'Miriše na ljubav' glumi Serkanovu i Edinu kćer: Evo tko je preslatka sedmogodišnja Maya Basol

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
žensko tijelo

Menstruacija poslije poroda: Što očekivati i kada stiže?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba