Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Smanjite opterećenje na zglobove

Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Trening za jačanje nogu

Magistar kineziologije i trener objasnio nam je koje su najbolje vježbe za jačanje mišića nogu koje možete raditi i kod kuće

Život i stil/ 9.8.2019. u 8:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1) Prednji čučanj

Nalazite se u paralelnom stavu, stopalima malo šire od širine kukova. U prirodnom stavu, stopala smiju biti malo rotirana prema van. Uteg se nalazi na prsima, te ga pridržavate s obje ruke. Udahnete, držite aktivno trbušnu muskulaturu. Spustite se u čučanj, vratite u početnu poziciju i izdahnite. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

2) Iskorak skok

Nalazite se u poziciji iskoraka. Trup je uspravan, pogled usmjeren prema naprijed. Zamahom obje ruke istovremeno, izvodite skok, te prilikom skoka mijenjate noge i izvodite doskok. Prilikom skoka pripazite da koljeno prednje noge ostane u projekciji pete, te stražnje koljeno primaknite što bliže podu. Ako želite otežati vježbu, izvedite skok većom amplitudom. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3) Penjanje na povišenje

Nalazite se ispred povišenja. Prilikom udaha, cijelim stopalom zakoračite na povišenje, te se podignite opružajući koljeno do kraja. U gornjoj poziciji izvodite izdah. Vježba se može izvoditi bez opterećenja, ili s utegom na prsima ili iznad glave. Vježbu izvodite zaredom 10 ponavljanja, te tek nakon toga promijenite nogu.

Upravo se čita

Image
slijedi svoje snove

Robert o slikarstvu: 'Roditelji misle da od slikarstva nema kruha, sve dok ne čuju da sam nešto prodao!'

4) Uski/široki skok

Nalazite se u uspravnoj poziciji s utegom u opruženim rukama ispred tijela. Stopala se nalaze u širini kukova. Iz tog položaja izvodite skok u široki stav, spuštajući uteg prema podu. Zatim izvodite skok kako bi se vratili u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavaljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

5) Bugarski čučanj

Nalazite se u poziciji iskoraka. Trup je uspravan, pogled usmjeren prema naprijed. Uteg se nalazi na prsima. Prilikom udaha pazite da se donji dio leđa nalazi u prirodnom neutralnom položaju. Spuštanje se izvodi kontrolirano primičući stražnje koljeno prema podu. Nakon podizanja izvodi se izdah. Vježbu izvodite 10 ponavljanja svaku stranu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba