Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bolje spavajte

Jedina poza iz joge koja vam je potrebna za dobar san

Ako ste previše zauzeti da biste uklopili u život i vježbanje joge, dobra vijest je da možete poboljšati san samo jednom pozom

Image
Foto: profimedia.hr
Život i stil/ 29.1.2020. u 16:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Želite li bolje spavati? Istraživanje s Harvarda otkrilo je da su ispitanici koji su osam tjedana radili jogu spavali bolje i dulje od onih koji nisu vježbali.

Ako ste previše zauzeti da biste uklopili u život i vježbanje joge, dobra vijest je da možete poboljšati san samo jednom pozom: noge uz zid ili Viparita Karani. Ova se asana smatra nježnom inverzijom i iako se obično vježba na kraju sata joge, ona sama može biti korisna za opuštanje tijela.

Ako ste u stanju opustiti um, lakše ćete opustiti tijelo. Podignute noge uz zid prije nego što krenete na spavanje ili usred noći ako ne možete zaspati. Dodajte još duboko disanje i učinci će biti još bolji. Ovu pozu mogu prakticirati mnogi ljudi.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

(Foto: Profimedia.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Noge nemojte držati jako čvrsto, tek toliko da su okomite. Ako se borite da noge držite uspravno, uzmite traku ili nešto slično i stavite je oko nogu tik ispod koljena te ju lagano zategnite kako biste noge držali ispravno. Nježno zatvorite oči, a zatim opustite tijelo i duboko dišite- Oslobodite se ukočenosti ako je osjećate u tijelu. 

Ostanite u ovoj pozi od5 do 20 minuta, omogućujući da vam se dah vrati u normalu zadnjih nekoliko minuta. Ostanite prisutni uz osjećaj smirenosti i mira koji ova poza donosi. Kad ste spremni izaći iz poze, savijte koljena na pola prema prsima i prebacite se na jednu stranu. Koristite ruke kada se odlučite za drugi položaj, krećite se polako i pažljivo.

Upravo se čita

Image
PRIJAVI SE U NOVU SEZONU!

Gdje su danas pobjednici 'Superpara'? Jedni spremaju vjenčanje, drugi ljetos dobili prinovu, a treći se bacili u poljoprivredu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOZNALI SMO

Koliko ćete isti lijek platiti u Hrvatskoj, a koliko u Sloveniji, Srbiji i BiH?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba