masno i slasno / Koja su ulja najzdravija za pečenje i kuhanje, a koja bismo trebali izbjegavati?

Image
Foto: Pixabay

Masnoće su bitan element prehrane jer pomažu tijelu da apsorbira hranjive tvari. Naravno, govorimo o zdravim masnoćama. Koja ulja su prikladna za kuhanje i pečenje, a koja nisu provjerite klikom na SLJEDEĆA

12.7.2019.
11:21
Pixabay
VOYO logo

O čemu ovisi je li neko ulje zdravo za pripremu namirnica?

Ulja na kojima planiramo peći namirnice ili ih kuhati trebaju imati što višu točku izgaranja. Riječ je o temperaturi na kojoj ulje počinje gorjeti i otpuštati u hranu kancerogene spojeve. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, koristite li i najzdravije masnoće u pripremi hrane, a one imaju nisku točku izgaranja, nećete ništa dobro napraviti. Štoviše, unijet ćete u organizam štetne tvari i potaknuti upalne procese. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/7
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike