Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VRIJEME JE ZA SVLAČENJE

Koja vam sredstva pomažu da brže uhvatite boju?

Ljeto je i službeno počelo, a vi ste još uvijek bijeli kao sir? Ne brinite se, još imate vremena potamnjeti. No, koliko god želja za preplanulom puti bila jaka, ona za zdravljem mora biti jača. Radimo li dobro svojoj koži kada se mažemo maslinovim ili kantarionovim uljem? Hoćemo li od njih brže pocrnjeti te kako dobiti bakrenu boju, a ne izgorjeti?

RTL/ 23.6.2014. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tri boje ljeta - ona zlatna sunca, plava mora i mnogima najvažnija - bakrena naše kože. Koliko muke tokom godine, odlazaka u solarij usred zime, da bismo se na premijernom pokazivanju na plaži pojavili kao da smo upravo s Floride došetali. Tomislav voli prirodno pocrnjeti, u solarije ne odlazi, a jedina preporuka je postepeno se sunčati i rano početi.

"Problem je ako čovjek ide brzo pocrniti, u principu onda prvo pocrveni i onda pocrni, a koža pamti. Dugoročno je to loše. Ako smo mi u djetinjstvu pocrvenili koža je to zapamtila i mi možemo imati problema kad smo stari. Bolje izbjegavati nešto što dovodi do brzog tamnjenja", kaže opći plastični kirurg DinkoBagatin.

Neki će to preventivno izbjegavati, drugi zato što im koža sunce jedostavno ne podnosi.
Upravo zato izuzetno je važno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom i ne sunčati se u periodu kada je sunce najjače, a to je od 10 do 17 sati.

Potražili smo i alternativne savjete. Homeopati preporučuju ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Najbolja kombinacija koja se obično preporuča je ulje od sjemenki maline, one imaju veoma visoki faktor zaštite. Zatim postoji ulje od sjemenki mrkve, koji imaju nešto niži", kaže homeopatkinja MirjanaRadočaj.

Najpoznatije ulje koje se koristi za brže tamnjenje je maslinovo. No, njegova zaštita ipak nije toliko intenzivna.

Upravo se čita

Image
Cure, uživajte!

Serkan iz serije 'Miriše na ljubav' ima brutalno tijelo koje morate vidjeti!

"Maslinovo ulje i ulje sezama imaju nešto niži faktor zaštite, ali imaju veoma dobru mogućnost hidratacije kože i kao takvi su izuzetno dobri za zaštitu od sunčevih zraka", rekla je Radočaj.

"Narodni pripravci imaju neki učinak zato što su provjeravani i prenose se s koljena na koljeno što je najbolje. U svakom slučaju je potrebno prvo da se dobije boja, a onda kad dobijete boju možete koristiti recimo maslinovo ulje da dobijete još bolju boju", kaže Bagatin.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No, ako vam se dogodi da slučajno pretjerate i samim time bolno izgorite, homeopati preporučuju ulje gospine trave, koje mnogi često brkaju sa sredstvom za brže crnjenje, a takve su pogreške, kažu homeopati, nedopustive.

"To su fitotoksična ulja koja se na suncu ne smiju nanositi na kožu, nego samo mogu služiti kao sredstvo nakon sunčanja koje će oporaviti kožu", rekla je Radočaj.

Da do takvih situacija ne bi došlo još uvijek je, slažu se i liječnici i homeopati, najbolje koristiti ono provjereno - zaštitni faktor.

Ostavite da se riječ preprženo koristi za ražnjiće, vi se držite umjerene preplanule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL/ 23.6.2014. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba