Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
jednostavna matematika

Koliko točno trebamo hodati da bismo otopili salo oko struka i riješili se trbuha?

Fitness trener otkriva koliko treba hodati da bi se rezultati vidjeli u obliku lijepo definiranog struka i ravnog trbuha

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 22.5.2019. u 15:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hodanje je odličan način rekreacije, no želite li otopiti masne naslage trebali biste "ubaciti" u višu brzinu i regulirati prehranu. "Odgovarajuća prehrana pomoći će reducirati masnoće, a hodanje će definirati tijelo", objašanjava osobni trener Steven Daniels.

On preporučuje svakodnevno hodanje u trajanju od najmanje sat vremena ili, ako vam je jednostavnije, dvije ture od po pola sata hodanja. Kada će se vidjeti rezultati ovisi o tome koliko imate kilograma i kojim intenzitetom hodate. Donosimo primjer o potrošnji kalorija, ovisno o intenzitetu hodanja, za ženu od 65 kilograma:

  • Početnička razina hodanja - tempo je 3 do 4 kilometara na sat (relativno sporo hodanje pri kojem možete neometano govoriti), a potrošit će u sat vremena 200 kalorija.
  • Srednje jaka razina hodanja - tempo je pet kilometara na sat (žustro hodanje), a potrošit će za sat vremena 250 do 300 kalorija.
  • Hodanje jakog intenziteta - tempo je sedam kilometara na sat (vrlo brzo hodanje). U 60 minuta potrošit će najmanje 350 kalorija.
Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Pola kilograma masti jednako je 3.500 kalorija, što ugrubo znači da će žena od 65 kilograma početi mršavjeti nakon dva tjedna svakodnevnog, brzog hodanja u trajanju od sat vremena. Ako bi htjela ubrzati proces mršavljenja, trebala bi promijeniti prehranu i stvoriti kalorijski deficit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Želimo li dodatno pojačati trening hodanja, Daniels preporučuje uvođenje vježbi snage, osobito jačanja trupa.

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Hana Sokač iz 'Života na vagi' o nevjerojatnoj transformaciji: 'Promijenila sam baš sve, kroz tijelo gradim zdravlje'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba