Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izazov za partnere

Mlada mama otvoreno progovorila o tome zbog čega nije imala želju za seksom punih godinu dana od rođenja djeteta

'Jako sam zahvalna svom suprugu što me nije požurivao, što nije vršio nikakav pritisak ni postavljao pitanja', kaže Gabriela

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 5.4.2019. u 7:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


Nije tajna da dolazak djeteta mijenja dinamiku među partnerima i da je seks posljednja stvar na koju žene misle u prvim mjesecima nakon poroda. No, za Gabrielu Garciu taj se period odužio te kako sama kaže, bio puno izazovniji, no što je očekivala. Na stranici The Everymoom objavila je vrlo intimni tekst u kojem je napisala zbog čega punih godinu dana od rođenja sina nije imala seksualne odnose sa svojim mužem. 

Kaže, sve je počelo carskim rezom kojem je hitno podvrgnuta nakon 20 sati trudova. "To je bilo izuzetno traumatično za mene jer nisam bila spremna na carski rez. Bila sam pod anestezijom i uopće se ne sjećam svog prvog kotakta s bebom", kaže Gabriela. 

Nakon što je beba došla kući, Gabriela i njezin partner nisu više imali vremena jedno za drugo te su kao većina parova s malom djecom počeli odvojeno spavati - mama s bebom, a tata na kauču. Garcia, koja se u 20-ima borila s depresijom, u 30-ima je imala pred sobom novi izazov - sada se borila s tim da mora biti savršena mama i supruga, a nije imala snage brinuti o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Osjećala sam se odvojenom od sebe. Nisam se nikako mogla poistovjetiti s majčinstvom... Nakon toga stigla je i postporođajna depresija", kaže Garcia. S obzirom na iskustvo koje je imala s depresijom, Gabriela je mislila da će se s ovime moći nositi, no nije bilo tako. 

"Cijelo vrijeme sam se osjećala kao da činim veliku pogrešku", kaže Gabriela te dodaje kako je shvatila ubrzo da mora nazvati liječnika i zakazati pregled.

Upravo se čita

Image
INTERVJU

Youtuber Adam Noa za RTL.hr: 'Prijavio sam se na Doru, napisao knjigu o sebi, a život mi je promijenila nesreća'

"Nakon što sam nazvala sestru da zakažem pregled, ona me upitala uobičajena pitanja - kako sam, kako se snalazim u ulozi mame. Počela sam plakati na telefon i rekla sam joj da mislim da se ne snalazim dobro", kaže Gabriela i naglašava kako je zahvalna sestri i liječniku što su je shvatili ozbiljno i odmah zakazali termin. Ispostavilo se da pati od postporođajne depresije te joj je liječnik propisao antidepresive od kojih se uskoro počela osjećati bolje, no imali su nuspojavi - slab ili nikakav libido. 

"Nakon što sam počela piti antidepresive, moj muž i ja smo se ponovno emocionalno zbližili, no tjelesne privlačnosti nije bilo. Živjeli smo u jednosobnom stanu, beba je bila s nama u sobi i ja jednostavno nikako nisam mogla zamisliti se u tom raspoloženju", iskreno će Gabriela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mislim da smo oboje imali osjećaj da se utapamo i da ni njemu seks nije padao na pamet. Oboje smo samo nastojali preživjeti dan i mjeseci su proletjeli", nastavlja Garcia. 

Kada je maleni napunio godinu dana, obitelj se preselila u veći stan. Gabriela i njezin partner uhodali su se i roditeljstvo im je postalo prirodna stvar. Ponovno su bili opušteni, a vratila se i želja za seksom. Gabriela je opet trudna, a njihov brak, kaže, jači je no ikada.

"Jako sam zahvalna svom suprugu što me nije požurivao, što nije vršio nikakav pritisak ni postavljao pitanja. Nježno mi je dao do znanja da mu priđem kada budem spremna", zaključuje ova mlada mama.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba