Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tajne dugog života

Najstarija osoba na svijetu ima 117 godina, evo što možemo naučiti od ove Japanke

Japanski način prehrane poznat je po konzumiranju lokalnih namirnica te po unosu velikih količina ribe, povrća i riže

Image
Foto: www.pixabay.com
Život i stil/ 8.1.2020. u 10:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najstarija osoba na svijetu upravo je proslavila 117. rođendan, njezino ime je Kane Tanak, a dolazi s juga Japana. Naravno, svi postavljamo isto pitanje. Kako živi osoba koja je doživjela te godine? Prema časopisu South China Morning Post, Tanaka se budi rano, u šest ujutro. I u ovim godinama voli učiti matematiku. Naravno, treba uzeti u obzir i da ona dolazi iz Fokuoke iz Japana, piše Mindbody Green.

Za početak, japanska prehrana odlična je za dugovječnost. Prehrana se temelji na povrću i voću i s vrlo malo kalorija, te puno nutrijenata. Na primjer, miso je dobar za crijeva, a znamo da je zdravlje crijeva povezano s dugovječnošću.

Japanski način prehrane poznat je po konzumiranju lokalnih namirnicama te unosu velikih količina ribe, povrća i riže, a naziva se Washoku. Također je važna i veza s zemljom, mnogi Japanci imaju svoj vrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrlo je važno i okruženje

U Japanu je vrlo važna svrha i povezanost među ljudima. Znamo da usamljenost može uzrokovati upale i skratiti život za puno godina. Ovaj način života naziva se Moai. Puno toga utječe na japansku dugovječnost, jedna od važnih svari je i ikigai što u prijevodu znači "razlog za život". Japanski imaju još nekoliko važnih filozofija koje jako utječu na njihov način života, ali sigurno na to utječe zdrava prehrana, jaki odnosi, aktivan životni stil i svrha u životu. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
žensko tijelo

Menstruacija poslije poroda: Što očekivati i kada stiže?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba