Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
trebaju podršku

Ova djeca su u većem riziku da obole od psihičkih bolesti kada odrastu

Istraživanje je pokazalo da imaju pet puta veći rizik da se u budućnosti bore s depresijom te da sami sebi nanose ozljede

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 21.11.2019. u 15:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nova studija objavljena u časopisu Lancet: Health of Child and Adolescent Health otkrila je da kod homosekusalne i biseksualne djece postoji veći rizik da obole od psihičkih bolesti, nego što je to slučaj kod njihovih heteroseksualnih vršnjaka.

Znanstvenici su analizirali podatke gotovo 10.000 djece rođene od 2000. do 2002. godine. Šest posto djece čiji su podaci korišteni u studiji reklo je da nisu heteroseksualne orijentacije. 

Otkriveno je da ta djeca imaju pet puta veći rizik da će se u budućnosti nositi s jakom depresijom i samoozljeđivanjem, od njihovih heteroseksualnih vršnjaka. Također su imali veću vjerojatnost da će se boriti s niskim samopoštovanjem, sebe doživljavati kao teret društvu te biti žrtve. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Studija otkriva velike razlike u nizu rezultata između seksualnih manjina i heteroseksualnih mladih ljudi, naglašavajući potrebu za daljnjim naporima u prevenciji i intervencijama na razini škole, zajednice i države kako se adolescenti iz seksualne manjine ne bi cijeli život nosili s problemima za koje postoji rješenje", rekla je u priopćenju za javnost Praveetha Patalay, jedna od autorica studije i profesorica na Sveučilištu u Londonu.

"Rezultati studije naglašavaju potrebu da stručnjaci za mentalno zdravlje, učitelji, roditelji i mladi rade zajedno kako bi stvorili sustave podrške koji će omogućiti mladima razvoj bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju", poručuje za isti portal Ross White, doktorica znanosti i klinička psihologinja.

Upravo se čita

Image
večera za 5 na selu

Jure objasnio zašto je dao samo pet bodova Mariju: 'Ja sam se strašno iscrpio, promijenio sam osam majica'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nekoliko listića za zdravlje

Pomoć iz vrta: čaj od lovora spašava kašljem izmučena pluća

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba