Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tijelo sve pamti

Ovo su navike kojih bismo se trebali što prije riješiti!

Tijelo pamti sve naše loše navike, pa pokušajmo ih se riješiti dok se naš organizam ne odluči osvetiti za sve traume koje smo mu nanijeli.

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA
RTL/ 21.12.2013. u 15:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako svi znamo kako je pušenje, kao i konzumiranje alkohola i droge, štetno, postoji još čitav niz navika koje nisu dobre za naše zdravlje, ali ih svakodnevno ponavljamo.

Liječnici ističu kako bismo trebali prestati grickati nokte. Osim što nije estetski lijepo, otežava normalan rast noktiju, uništava zubnu caklinu te prenosi brojne bakterije u naš organizam.

Laganje liječnicima šteti samo nama jer time dolazi do uspostavljanja krive dijagnoze i krivog načina liječenja.

Kasnim večerama te prejedanjem kada smo nesretni također ne činimo ništa dobro svome tijelu.

Image
Foto:
Image

Manjak sna i nesanica ne utječu loše samo na naše raspoloženje, nego i na naše zdravlje. Naime, cijeli organizam bolje funkcionira ukoliko smo se dobro naspavali, a ukoliko imamo nesanice povećavaju nam se šanse od razvitka mnogih bolesti.

Istraživanja su pokazala kako osobe koje ne spavaju kvalitetno i redovno češće su pod stresom, a manjak sna negativno uteče na balans hormona koji kontroliraju apetit. Drugim riječima, osobe koje spavaju manje od sedam sati imaju povećan rizik od pretilosti.

Kvalitetan san utječe i na pamćenje, kao i na produktivnost i koncentraciju, a nedostatak sna je često povezan i s depresijom.

Redovit san ne samo da pomaže brzom oporavku od bolesti, nego nas i štiti da se ne razbolimo. Poznato je da naš imuni sistem najbolje radi tijekom noćnog sna.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Česta ljetna boljka

Hrana za proljev: što jesti, a što izbjegavati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba