Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
edukatorica savjetuje

Prvi bebini mjeseci: Što su kolike i kako smiriti bebu?

Iva Brčić, certificirana edukatorica programa 'Najsretnija beba', objasnila nam je što su grčevi kod beba i kako se beba može smiriti

Selma Sakić/ 7.6.2019. u 13:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Grčevi kod beba javljaju se sa sva tjedna starosti, a nestaju negdje s tri mjeseca. Prije svega uzrokovane su pod stimuliranošću i prestimuliranošći bebe i djeluju poprilično bolno. Odnosno roditeljima djeluje kao da beba pati od nekakvih bolova. Međutim, nije u tome stvar, naprosto se radi o vrlo senzitivnim bebama koje burno reagiraju na vanjske i unutarnje podražaje. Možemo vidjeti da se beba grči, crveni i da stenje i želi biti u položaju C jer želi kakati", objasnila je Iva Brčić.

Kako dalje navodi Brčić bebama je vrlo važan kontakt te dodaje de je bebu važno podignuti kako bismo joj to olakšali. "Bebe se jako vole nositi jer je to njima bitno za psihofizički razvoj. Beba radi mikro pokrete kojih nismo ni svjesni, a koji utječu na razvoj kostura i mišića. Ali isto tako pridonosi smirivanju - beba osjeti mamino disanje, rad srca i to ju smiruje jer je to čula devet mjeseci u trbuhu", kaže dalje te dodaje da je bebu važno što više nositi. Više o grčevima kod beba pogledajte u videu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nekoliko listića za zdravlje

Pomoć iz vrta: čaj od lovora spašava kašljem izmučena pluća

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba