recepti / Savršeno ljetno jelo: Kremasti rižoto s tikvicama

Image
Foto: Pexels

Talijanska jela dio su ljeta, a kremasti rižoto s tikvicama, začinima i parmezanom svakako je jelo koje će vas oduševiti. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte dva odlična recepta

31.7.2019.
14:00
Pexels
VOYO logo

Kremasti rižoto s tikvicama i parmezanom

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3-4 male narezane tikvice
  • 1/2 glavice nasjeckanog luka
  • 1 režanj mljevenog češnjaka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice peršina
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice vode
  • 1 1/2 žlica maslaca
  • 1 1/4 šalice nekuhane riže arborio
  • 1 povrtna kocka
  • 4 do 5 šalica vode
  • 1/4 šalice vrhnja za kuhanje

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/rizoto-3a751c5075eb5be7f20d3ee8d8bcdcea_view_article_new.jpg?v=27

Priprema: 

1.U tavu srednje veličine dodajte maslinovo ulje, tikvice, luk, češnjak, origano, peršin, sol i 1/4 šalice vode. Pirjajte nepokriveno na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice ne omekšaju i voda ispari. Otprilike 15-20 minuta, kad završite maknite s vatre i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U veliku posudu stavite vodu i povrtnu kocu te kuhajte. 

3.  U međuvremenu, u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac, dodajte rižu i miješajte i stavljajte po jednu šalicu povrtnog temeljca. Često miješajte. Polako stavljajte tekućinu jer riža treba ostati kremasta. Može potrajati do 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Kad se riža skuha, pazite da ostane lagano kremasta, smanjite vatru i nježno umiješajte smjesu s tikvicama. Dodajte soli prema želji. Maknite s vatre i lagano umiješajte žlicu maslaca i zatim dodajte vrhnje. Poslužite toplo sa svježe naribanom parmezanom i svježim peršinom.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/2
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
VJEČNA DEBATA /

Mora li se spuštati daska na WC školjci ili ne? 'Tako će se proširiti izmet'