Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRENAGLI RAZVOJ

Studije pokazuju: Sve je više pretilih Kineza

Po studiji koju prenosi časopis China Daily, a koju je izradila Glavna uprava za šport na temelju ankete među 43.000 odraslih osoba, Kinezi između 20. i 39. godine u prosjeku su deblji za gotovo dva kilograma nego 2010.

Image
Foto: wackynwild.com
K. T./HINA/ 6.8.2013. u 10:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više od trećine Kineza u dobi od 20 do 69 godina ima višak kilograma ili je pretilo, ističe se u studiji objavljenoj u utorak u Pekingu, koja ovakav rezultat pripisuje nedovoljnoj tjelesnoj aktivnosti Kineza u srednjim godinama.

Po studiji koju prenosi časopis China Daily, a koju je izradila Glavna uprava za šport na temelju ankete među 43.000 odraslih osoba, Kinezi između 20. i 39. godine u prosjeku su deblji za gotovo dva kilograma nego 2010.

Među stanovnicima te dobi sada je 11 posto više pretilih, u zemlji u kojoj nagli razvoj ostavlja negativne posljedice, kao što je sjedenje u kući u slobodno vrijeme i sve češće korištenje automobila i motocikla, što ne omogućava trošenje kalorija.

Kinezi između 20. i 39. godine se najmanje 'troše', ističe se u studiji, a oni stariji su zadržali kulturu redovite tjelesne aktivnosti jer su naviknuti na kolektivno i obvezno vježbanje uvedeno u vrijeme Mao Ce-tunga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Studijom su obuhvaćeni samo odrasli, ali je općepoznato da problem pretilosti sve više pogađa i tinejdžere: u zemlji su rođene stotine milijuna djece koja su jedinci i koju su roditelji razmazili jer im nisu uveli gotovo nikakva pravila, budući su sami teško živjeli u Maovo vrijeme.

Ta tendencija posebno pogađa "male prinčeve" u gradu koji su bicikle zamijenili računalnim zaslonom, a umjesto riže, hrane se hamburgerima.

Upravo se čita

Image
OD 21:15 SATI

Što vas danas očekuje u seriji 'Miriše na ljubav'? Serkan odluči priznati Edi zašto ne želi djecu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neugodna pojava

Dlake oko bradavica kod žena: koji su mogući uzroci i kako ih se riješiti?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba