Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
šokantno otkriće

Sve što sta znali o dijetama je krivo! Evo zašto se debljamo!

Genetičar Tim Spector obrazlaže kako su bakterije u našim crijevima krucijalne za našu vitku liniju, zdravlje, ali i prehrambene navike

Image
RTL/ 13.5.2015. u 10:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Genetičar Tim Spector tvrdi kako je zbrajanje kalorija potpuni gubitak vremena te dijete koje počivaju na određenom unosu kalorija nisu dugoročno učinkovite. Naime, Spector, koji je vodeći stručnjak na polju genetike, govori da pravilnim režimom prehrane i vježbanjem možemo biti zdravi i mršavi.

U najnovijoj knjizi The Diet Myth: The Real Science Behind What We Eat obrazlaže kako su želučane bakterije krucijalne za našu vitku liniju, zdravlje, ali i prehrambene navike.

Ako kalorije nisu odgovorne za debljanje, što jest?

Spencer je tijekom 20-godišnje karijere proučavao više od 11.000 blizanaca, njihove prehrambene navike, način života i utjecaj svega navedenog na zdravlje. Da kalorije ne utječu na kilažu, otkrio je nakon što je stavio blizance na visoko kaloričnu prehranu i nakon šest tjedana oni su potpuno različito reagirali. Dok su se neki udebljali čak 13 kilograma, drugi su 'skupili' samo četiri. Dakle, ako kalorije nisu odgovorne za povećanje naše tjelesne kilaže, što jest?

Ovaj genetičar nudi odgovor - bakterije u našim crijevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mikrobi nisu samo bitni za probavu. Oni također čuvaju naš imunološki sustav, a povezani su i s kardiovaskularnim zdravljem, rizikom od dijabetesa i mentalnim blagostanjem", pojasnio je profesor za Daily Mail.

Dodao je kako su naši preci tjedno znali pojesti i do 150 različitih sastojaka hrane, dok mi danas jedva pojedemo 20, i, da stvar bude gora, većina ih je obrađenih.

Upravo se čita

Image
lažne covid potvrde

Više od 200 ljudi pod najvećom istragom Uskoka u našoj povijesti: Među osumnjičenima i Tony Cetinski?

Eksperiment na vlastitom sinu

Kako bi još jednom potvrdio svoju teoriju, zamolio je svog 22-godišnjeg sina Toma da 10 dana jede isključivo fast food. Iako je Tom u tom razdoblju dobio samo dva kilograma, zdravlje mu se jako pogoršalo. Naime, koža mu je počela poprimati žutu boju, a on se osjećao tromo, umorno i natečeno. Međutim, šokantna je činjenica da se nakon samo tri dana takve prehrane smanjio udio dobrih bakterija u crijevima za 40 posto.

RTL/ 13.5.2015. u 10:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neugodan problem

Imate prištiće na grudima? Evo koji su mogući uzroci i što napraviti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba