Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nakon stresnog dana

Vježbajte s Ines kod kuće: Joga za opuštanje

S učiteljicom joge Ines Kavur možete vježbati i kod kuće. Odvojite desetak minuta i opustite se nakon stresnog dana

Selma Sakić/ 29.1.2020. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ines Kavur se već sedam godina bavi jogom. Uz ovaj način vježbanja postala je mirnija osoba, svjesnija svojih reakcija, ali je i shvatila moć sadašnjeg trenutka i vlastite odgovornosti. Shvatila je moć kontrole nad vlastitim mislima, ali i emocijama. Joga je za nju "predivan alat na životnom putu da shvatiš kakav si žestok igrač i krojač vlastite sreće/nesreće". 

Sada uz našu Ines iz Rekreative Medical možete vježbati i kod kuće. Kako je naglasila vrlo je važno izbjegavati bilo kakvu bol, biti strpljiv i pronaći ugodu u određenim jogijskim položajima.

Joga za opuštanje

1. Sjednemo u "turski sjed" ili na pete. Zatvaramo oči i prvo osvijestimo cijelo tijelo i zatim disanje. Obratimo pozornost na svaki udah i svaki izdah. Osjetimo kako se svakim udahom izdužujemo, a svakim izdahom postajemo sve mekši i opušteniji. Počnemo nježno rotirati glavom u bilo kojem smjeru i pazimo da nam svaki udah prati pokret na prostirci. Prebacujemo se na sve četiri, dlanovi ispod naših ramena, koljena ispod kukova.

2. Cat/cow pose (mačka - krava) - na udah uvijemo kralježnicu, gledamo prema gore, na izdah se pogrbimo, brada na prsa, pupak uvučemo unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3. Parsva balasana (thread the needle pose) - provučemo ruku ispod ramena i spustimo rame i glavu u pod (ponovimo na obje strane)

4. Anahatasana - prošećemo dlanovima prema naprijed, zdjelica ostaje iznad koljena.. i spuštamo glavu u pod (možemo spustiti ili čelo ili bradu). Osjetimo nježno otvaranje prsnog koša. Osvijestimo ramena. 

Upravo se čita

Image
JEDNOSTAVNO OČARAVA

U 'Miriše na ljubav' glumi Serkanovu i Edinu kćer: Evo tko je preslatka sedmogodišnja Maya Basol

5. Sfinga - ispružimo se na trbuh, dovedemo laktove ispod ramena, podlaktice paralelne jedna s drugom i pazimo da nam vrat ostaje dugačak. Gledamo niz nos. Aktiviramo bedra i zarotiramo pete nježno jednu prema drugoj, prema unutra. 

5. Legnemo na trbuh, šaljemo ispruženu desnu ruku u desnu stranu i dovedemo lijevi dlan ispod ramena, nježno se odgurnemo od poda, pogledamo preko ramena i prebacimo lijevo stopalo preko desne noge u pod. Namjestimo se u položaj koji nam je maksimalno ugodan. Ponovimo na obje strane. Uvijek idemo do granice u kojoj nam je položaj ugodan i stabilan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

6. Legnemo na leđa, zagrlimo koljena i prebacujemo ih u desnu stranu. Lijevu ruku odvedemo u lijevo i pogled ide za lijevim dlanom. Uživamo u jednoj nježnoj rotaciji.

7. Shavasana - položaj mrtvaca. Ostajemo ležati 5-10 minuta, zatvorenih očiju i pustimo cijelo tijelu da se razlije po podu. Osjećamo kako tijelo postaje sve mekše, sve teže i opuštenije, kako tonemo sve dublje u prostirku. 

Pokušajmo ostati u svakom položaju 5 dubokih udaha/izdaha ili koliko god nam je ugodno. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Obratite pažnju

7 simptoma raka debelog crijeva koje nikad ne biste smjeli ignorirati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba