Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MIR I ZADOVOLJSTVO

Vođena meditacija Mirjane Petković za djecu: Čarobni oblak

Mirjana Petković, Relax Kids Coach, vodi mališane kroz meditaciju. Priča o čarobnom oblaku odvest će djecu na sigurno i smireno mjesto

Selma Sakić/ 3.9.2019. u 12:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Udobno se smjesti kao kada ideš na spavanje, polako zatvori svoje oči i udahni zlatnu boju kroz nos, a srebrnu na usta… – tako mi na Relax Kids radionicama započinjemo naše meditacije koje često zovemo i priče, a djeca ih obožavaju", objašnjava  Mirjana Petković, Relax Kids Coach, te dodaje da se djeca mogu jako opustiti uz ovakve vizualizacije.

Kao što odrasli vole meditacije jer ih dovode u stanje duboke opuštenosti i unutrašnjeg mira, tako i djeca vole kada im se čitaju priče koje mogu vizualizirati jer vole maštati, putovati u različite vesele i čarobne svjetove i uz to se opuštati, i svoje brige i stresove ostaviti iza sebe.

"Opuštanje nije vrijeme provedeno na društvenim mrežama, mobitelu, ispred TV-a, na igricama, već trenuci koje svako dijete provede samo sa sobom, u miru i tišini, bez svih ostalih stvari koje mu odvlače pažnju i odvajaju ga od sebe samog, a pomalo i od stvarnog svijeta", dodaje Mirjana te objašnjava da djeci upravo vođene meditacije i vizualizacije mogu pomoći da u svakom trenutku budu tamo gdje žele biti.

"Vjerujem da sreću, mir i opuštenost treba učiti djecu svih dobi, a kroz meditaciju je to vrlo jednostavno i prihvatljivo svakom djetetu. Slušajući meditacije sa svojom djecom, ujedno razvijate bliskost između vas i vaše djece, potičete empatiju, opuštanje, izražavanje emocija kao i spoznaju i svjesnost djetetovih vrijednosti i osobnosti", kaže na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Selma Sakić/ 3.9.2019. u 12:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba