Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
IDEALNA ŽIVOTNA DOB

Znate li da su 50-e nove 30-e?

Istraživanja pokazuju da sa starenjem imamo manje izglede za depresiju, tjeskobu i optimističniji smo u odnosu na mlađe generacije. Uz to sami smo sobom zadovoljniji, kao i s našim tijelima.

Image
RTL/Hina/ 16.9.2013. u 13:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za Amerikance je danas, prema anketi Harris interactive, prosječna idealna životna dob 50 godina, prenosi NBC koji podsjeća da su u te godine zakoračili primjerice glumci JodieFoster, GeorgeClooney ili JohnnyDepp.

Slično istraživanje provedeno prije deset godina pokazalo je da je tada idealna životna dob bila 41 godina.

Anketa je pokazala da bi muškarci prosječno željeli ipak zaustaviti vrijeme nešto ranije nego žene. Za muškarce je idealna dob 47 dok je za žene 53. Oni s djecom vrijeme bi zaustavili ranije - u 45-oj godini života, a oni bez djece tek s 53 godine.

Psiholozi objašnjavaju da u toj dobi još imate sve mogućnosti i dovoljno ste stari da budete slavni, ali i dovoljno mladi da, primjerice, započnete organsku farmu jer još imate mišićnu snagu za osam sati rada dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Dovoljno ste stari da imate potrebnu mudrost, ali dovoljno mladi da su vam roditelji još živi pa imate generacijsko iskustvo. Ukoliko ste umorni, dovoljno ste stari da zatražite mlađu osobu u autobusu da vam prepusti mjesto, ali još uvijek možete izlaziti s mlađim muškarcem", kaže psihologinja Barbara Becker Holstein iz New Jerseya.

"Doista mislim da je 50. godina života ono što su nekad bile 30-e", dodaje.

Upravo se čita

Image
želi smanjiti euforiju

Ugledni arhitekt nije oduševljen Pelješkim mostom: 'Čeka se nekretninski bum i bezočno betoniranje'

Holstein kaže kako istraživanja pokazuju da sa starenjem imamo manje izglede za depresiju, tjeskobu i optimističniji smo u odnosu na mlađe generacije. Uz to sami smo sobom zadovoljniji, kao i s našim tijelima.

Istraživanje je obuhvatilo 2.252 odrasla Amerikaca svih dobnih skupina, iz svih dijelova zemlje i raznih političkih stajališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pitanje je bilo: kad biste mogli živjeti zauvijek i dobrog zdravlja u kojoj biste godini života zaustavili vrijeme. Prosječni odgovor bio je 50.

Osobe iz dobne skupine 18 do 36 godina kao idealnu dob odabrale su 38, oni u dobnoj skupni 37 do 48 odabrali su 49, oni u dobnoj skupini 49 do 67 odabrali su 55, a oni stariji od 68 odabrali su 67.

RTL/Hina/ 16.9.2013. u 13:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što morate znati

Kako zatrudnjeti: jednostavni načini kako povećati plodnost

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba