Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
lijepi odnosi

Ključevi za sretnu vezu: Pazite li na ovih pet stvari?

Psihoterapeutkinja Stacy Kaiser objasnila je koje su svakodnevne stvari važne za sretnu vezu

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 18.12.2019. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sreću u vezi je teško definirati. Ne samo da je svaka veza drukčija, nego svaka osoba ima drugu definiciju sreće. Neki ljudi sreću vide kao život bez konflikta. Za druge sreća znači intimnost, zabava i smijeh. Bez obzira na definiciju, sreća je direktno povezana s očekivanjima, potrebama i željama, a te stvari se s vremenom mogu mijenjati.

Psihoterapeutkinja Stacy Kaiser za Live Happy objasnila je koje su svakodnevne stvari važne za sretnu vezu. Da bi odnos dugo trajao i bio sretan s malo sukoba ključne su ove stvari:

1. Poštovanje

Svaka uspješna veza izgrađena je na poštovanju. Poštovanje znači brigu o željama i potrebama partnera i uvijek ih trebate uzimati u obzir prije nego što govorite ili djelujete. Očekuje se da će vaš partner slijediti iste smjernice. Poštovanje znači udobnost, dobrobit i sreću osobe koja je na istoj razini kao i vi.

2. Odanost

Osjećamo se sretno kad znamo da nam netko čuva leđa. Odnosi imaju najveći uspjeh kada se svaki partner u svakom trenutku fokusira na pružanje podrške. To također znači da ako je vaš partner učinio nešto za što smatrate da nije u redu ili ne odobravate, da ćete o tom pitanju razgovarati privatno, nikada pred drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3. Prioritet

Ako želite izgraditi jači pozitivni odnos, recite partneru da vam je prioritet. Posvetite vrijeme i energiju razgovoru, potrebama i željama. Budite sigurni da vas dvoje imate "kvalitetno vrijeme" za povezivanje i uživanje. Iako su djeca, posao i druge obveze također prioriteti, pronađite ravnotežu tako da svoju vezu ne zapostavite.

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
www.pixabay.com

(Foto: Pixabay.com)

Upravo se čita

4. Birajte svoje bitke

Snažni i sretni parovi znaju kada se problem treba rješiti, a kada ga možete staviti na stranu. Ako nešto možete pustiti, nastavite i dalje uživajte s partnerom - pustite to! Ako ne možete ići dalje, brinete o nečemu, iznesite to. Kad to iznesete, pobrinite se da mirno, privatno i u dobrom trenutku razgovarate o tome. Nikada ne donosite probleme u krevet i nikada ih ne rješavajte pred djecom, obitelji ili prijateljima.

5. Lijepe geste

Koncept "djela govore više od riječi" važan je za odnos. Nije dovoljno jednostavno samo osjećati da nekoga volite, također morate pokazati da volite tu osobu. Koristite ljubazne riječi, fizičke dodire i ljubavne poruke. Budite sigurni da svom partneru pokazujete da ga volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 18.12.2019. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba