Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život u dvoje

Najčešći problemi u braku: šest stvari koje mogu ugroziti odnos

Postoje uobičajeni problemi u bračnom životu, a mnogi od njih mogu se izbjeći ili riješiti. Donosimo vam šest najčešćih problema u braku

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 15.5.2017. u 12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1. Nevjera

Nevjera je čest problem u vezama i uključuje i fizičku i emocionalnu prevaru. U nevjeru uključujemo i seks za jednu noć, ali i internetske veze koje dugo traju. Nevjera se pojavljuje iz različitih razloga: čest je problem i mnogi se parove bore s njom.

2. Seksualne razlike

Do seksualnih problema u braku može doći zbog različitih razloga: najčešći je gubitak libida. Uvriježeno je mišljenje da samo žene gube seksualnu želju, ali često se događa i muškracima. Moguće je da i do problema dođe zbog različitih seksualnih sklonosti supružnika: jedan želi od partnera stvari koje su njemu neugodne.

3. Uvjerenja i vrijednosti

Normalno je da će biti razlika i neslaganja, ali su neke prevelike kako bi ih ignorirali. Često se 'lome koplja' oko religije. Druge razlike uključuju osnovne vrijednosti, na primjer način odgoja djece i definiranje što je u redu, a što nije, što proizlazi iz odgoja ssvakog supružnika. Budući da svi ne odrastamo s istim sustavima vrijednosti, morala i ciljeva, postoji dosta prostora za raspravu i sukob unutar braka.

4. Stres

Stres je uobičajen problem u bračnom životu i svaki bračni par će se s njim suočiti bar jednom. Stres u vezi može biti prouzročen financijskom situacijom, obiteljskom, mentalnom, ali i bolestima. Način na koji se borite sa stresom, može biti prijeloman trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

5. Ljubomora

Ako je jedan partner previše ljubomoran, ostanak u takvom braku može biti izazovan. Ljubomora može biti dobra za vezu, ali ako je umjerena. Ako jedan supružnik stalno ispituje drugog gdje je bio, s kim, koliko, kada, o čemu je pričao, s kim sad priča na mobitel, zašto, može vrlo brzo pretvoriti dobar brak u loš.

6. Dosada

Jedan od supružnika može početi osjećati dosadu u braku i može se 'umoriti' od braka. Dolazi do dosade i ako brak postane predvidljiv. Par može raditi istu stvar svaki dan puno godina, bez ikakve promjene ili bez iskre. Iskra se obično javlja kad s vremena na vrijeme napravite nešto spontano. Ako u odnosu nema spontanosti, postoji dobra šansa da će dosada postati problem.

Upravo se čita

Image
lukač u problemu

Povučeno još pet serija jaja poznatog proizvođača, opet utvrđena salmonela! Provjerite imate li ih doma

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 15.5.2017. u 12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nemojte se ustručavati

Ovo su erotska pomagala koja će zauvijek promijeniti vaš seksualni život

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba