Sve se mijenja

Novo istraživanje otkrilo dva najčešća razloga zašto parovi prekidaju kad na svijet dođe prinova

Dolazak prinove može značiti velike promjene u načinu života novopečenih roditelja, ali i dinamike u vezi ili braku

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 23.10.2019. u 13:57

Anketa provedena uz pomoć The Baby Show i ChannelMum.com ispitala je dvije tisuće roditelja o tome koliko se njihov život promijenio nakon dolaska prinove na svijet. 

Možda će vas iznenaditi da su upravo manjak komunikacije i sve lošiji seksualni život među najvažnijim razlozima zašto novopečeni roditelji prekinu, pokazala je anketa. Naime, čak petina brakova završi u prvoj godini djetetova života.

Do prekida najčešće dođe unutar šest mjeseci od dolaska bebe na svijet. 

(FOTO: Pexels)

Jedan u tri ispitanika potvrdio je da su stvari završile zbog "manjka komunikacije", a troje od 10 dodalo ih je da je do prekida došlo zbog "sve lošijeg seksualnog života." 

Međutim, čak 23 posto ispitanika potvrdilo je da je veza/brak završio zbog prevare jednog partnera unutar 12 mjeseci od rođenja bebe. U anketi se ispostavilo da su stalne rasprave o tome je li jedan partner više predan odgajanju djeteta također bio faktor u prekidu. 

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Siobhan Freegard, osnivač roditeljske stanice ChannnelMum objasnio je: "Zaboravite sedam godina, radi se o samo šest mjeseci neprospavanih noći koji će vjerojatno udaljiti nove roditelje."

"Neprospavane noći, manjak vremena za intimne odnose i velika odgovornost mogu staviti na test čak i najjače veze", dodao je.

Što može pomoći?

Rezultati su pokazali i da nije svaka veza osuđena na propast zbog dolaska prinove. Ključ leži u dijeljenju roditeljskih zadataka, osiguravanju dovoljno vremena za seksualne odnose, uživanju s prijateljima i izlascima na spojeve.

To je objasnila i Zoe Bonser, direktorica The Baby Showa: "Najvažnija stvar je da nastavite komunicirati i prepoznate kako se osjećate kako biste osigurali dovoljno vremena jedan za drugog, ali i bebu."

Život i stil/ 23.10.2019. u 13:57

Više s weba

Pročitajte još

Image
opreza nikad dosta

Kako emocionalna prevara ubija vašu vezu?

Više s weba