Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vegeta natur

Rižoto s povrćem: Po receptu majke prirode

Rižu pržite tako dugo dok ne postane staklasta jer će upravo spriječiti gnjecavost riže

Image
Foto: Pixabay
Promo/ 29.3.2019. u 10:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kroz velika vrata, Vegeta Natur vratila se na meni. Širokom paletom proizvoda Vegeta Natur nudi rješenje za svaku kulinarsku avanturu. Bilo da u kuhinji igrate na sigurno ili uživate u improvizaciji, postoji samo jedno pravilo – Vegeta Natur. S novim i unaprijeđenim recepturama, Vegeta Natur zaista donosi prirodu u svaku kuhinju.

Potrebno je samo prepustiti se bogatstvu okusa i mirisa vaših jela u čijim ćete zalogajima prepoznati ono najbolje od prirode: suncem okupano povrće i pažljivo odabrane začine. Prepoznatljiv okus kvalitete i prirodnosti donosi morska sol s otoka Paga, kurkuma je zaslužna za zlatnu boju, ljupčac će sve začiniti mirisom vrta, a drugi birani sastojci dio su recepta majke prirode. Vegeta Natur. Po receptu majke prirode.

Image
Foto:
Image

Rižoto s povrćem

25 minuta, 4 osobe, jednostavno

  • 250 g riže Arborio Podravka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 500 ml vode
  • 2 žličice Vegete Natur univerzal (6 g)
  • 60 g luka
  • 1 vrećica zamrznute mješavine povrća Kraljevski mix
  • Podravka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica Vegete Maestro kurkume
  • ½ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra
  1. Rižu operite i lagano popržite na žlici maslinova ulja.
  2. U vodu koju ste zakuhali dodajte Vegetu Natur univerzal i njome podlijevajte poprženu rižu pa je kuhajte poklopljenu na laganoj vatri tako dugo dok nije kuhana (20-ak minuta).
  3. Na preostalom zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte zamrznuto povrće, protisnuti češnjak i pirjajte na laganoj vatri
  4. 10 – 15 minuta. Pirjanom povrću dodajte kuhanu rižu, pospite kurkumom i
  5. paprom i sve lagano izmiješajte.
  6. Poslužite kao prilog uz pečeno meso i zelenu salatu.

Savjet: Rižu pržite tako dugo dok ne postane staklasta jer će upravo to pridonijeti aromatičnosti rižota i spriječiti gnjecavost riže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Promo/ 29.3.2019. u 10:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nije tako jednostavno

Erekcija nakon ejakulacije iliti 'idemo opet' ?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba