Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Izbjegnite stres

Savjeti za organizaciju: neka vaše vjenčanje postane bajka

Svatko ima svoju viziju idealnog vjenčanja. Nastojte organizaciju prilagoditi svojim željama kako biste toga dana bili bezbrižni

Image
Foto: thinkstockphotos.com
Mirela Matejka/ 15.11.2017. u 17:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Priprema vjenčanja je često stresan i težak posao i potrebno je sve pomno isplanirati. Preporuča se voditi dnevnik bilješki. Tamo ćete zapisivati budžet kojim raspolažete, telefonske brojeve fotografa između kojih se dvoumite, bilježit ćete zamisli o dekoraciji interijera. Ipak, pravovremeno se trebate uključiti u odabir restorana i benda jer su oni najčešće rezervirani i po godinu dana unaprijed. 

Lokacija

Hoće li to biti konvencionalna sala, šator ili plaža trebate odlučiti sami. Lokaciju je potrebno "zakapariti" nekoliko mjeseci unaprijed. Računajte na to gdje ćete goste ponuditi aperitivom, što ako padne kiša, hoće li uzvanici imati dovoljno mjesta za sjedenje za stolom? Koliko je restoran udaljen od crkve? Mislite li se zadržavati u predvorju ili dvorištu i kako ukrasiti taj dio u sklopu objekta?  

https://static.pexels.com/photos/169193/pexels-photo-169193.jpeg

Ukrašavanje prostora

Razmislite o boji koja će dominirati ispred vaše kuće, stana. Gosti će na zakusku doći prije samog odlaska u restoran. Pobrinite se da su ukrasi usklađeni s onima iz sale. Neka odabir cvijeća, balona i mašni odražava vaš stil i osobnost. 

https://images.pexels.com/photos/302515/pexels-photo-302515.jpeg?w=1260&h=750&auto=compress&cs=tinysrgb

Jelovnik  

Sa šefom kuhinje dogovorite slijed jela (naresci oko 21, večera u 22, torta u ponoć, vinski gulaš u 4 h). Ne dopustite da jelo bude hladno i da se ne donosi tijekom cijele večeri. Računajte na goste vegetarijance da i njima omogućite ukusan obrok. Torta može biti na jedan, dva ili više katova. Odaberite više okusa i degustirajte ju prije same večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

https://images.pexels.com/photos/265801/pexels-photo-265801.jpeg?h=350&auto=compress&cs=tinysrgb

Kuma

Dobro promislite tko će biti ta osoba. Kuma bi trebala biti prijateljica s kojom provodite najviše vremena, koja vam je u bilo koje doba dana ili noći spremna pomoći i koja će biti vaš oslonac kada god trebate.

Vjenčanica

Možete se odlučiti za šivanje vjenčanice, najam ili kupovinu. U Zagrebu ima mnogo salona koji će vam ponuditi široku kolekciju različitih haljina, od uskih, čipkastih do širokih krinolina. Pregovarajte da uz najam vjenčanice u toj cijeni dobijete veo, torbicu, krunu i ukrase za kosu. Cipele na petu obujte za crkvu, no preporučljivo je imati još jedne (npr.balerinke) kako bi se mogli prezuti i plesati do jutra.

Upravo se čita

Image

Željka otkrila da ju je muž ostavio zbog druge, a onda je izgubila i mamu: 'Kažu da sam draga, ali želim biti seksi!'

https://images.pexels.com/photos/265700/pexels-photo-265700.jpeg?w=1260&h=750&auto=compress&cs=tinysrgb

Foto i video 

Izaberite kreativnog fotografa koji će napraviti spontane, lepršave i ekstra romantične fotografije. Ugovorite izradu booka za mladence, knjigu za kumove i zahvalnice za goste. 

Pozivnice 

Kod odabira pozivnica, gledajte da budu interesantne i po mogućnosti vi sastavite tekst koji će biti tiskan u pozivnici. Na vrijeme ih pošaljite uzvanicima da znaju planirati datum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

https://images.pexels.com/photos/262023/pexels-photo-262023.jpeg?w=1260&h=750&auto=compress&cs=tinysrgb

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Mirela Matejka/ 15.11.2017. u 17:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
muškarci, pozor

Kako žene najbrže svrše: Smjernice koje će vašu damu dovesti do vrhunca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba