ginekologinja odgovorila

Što se zapravo događa s vaginom nakon duge seksualne pauze?

Postoji mnogo mitova i teorija o vaginalnim promjenama nakon što se dugo vremena ne opuštate u seksualne odnose, a u nastavku saznajte što je od toga točno

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 4.5.2019. u 18:17

Seks može reducirati stres, omogućiti vam bolji san i poboljšati srčano zdravlje. Ako uzmemo u obzir sve ove pogodnosti, što se događa kada se neko vrijeme ne seksate? 

Na ovo je pitanje odgovorila ginekologinja Christine Greves za portal Health.com. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Urbana je legenda koja kaže kako se vagina smanjuje i zatvara te kako naraste novi himen ako u vašem životu nije neko vrijeme bilo akcije. No, to baš i nije tako. Iako se ne seksate, vaše tijelo proizvodi hormone testosterone i estrogene, a baš ti hormoni održavaju vaginu fleksibilnom. 

"Žene u postmenopauzi kojima je drastično pala proizvodnja hormona estrogena mogu primijetiti sitnu promjenu u veličini ako dugo vremena nisu stupile u seksualni odnos. Ali, to se najčešće dešava nakon pet do šest godina bez seksa", rekla je doktorica. 

Moguće je da će vagina biti manje vlažna u slučaju da dulje vrijeme ne prakticirate spolne odnose, a kao rješenje za taj problem ginekologinja navodi masturbaciju

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

A vezano uz gornju točku, može se dogoditi da će, nakon duge pauze, trebati više vremena da postanete vlažni kada ponovno krenete u akciju. Stoga, najbolje bi bilo sa uključite veću dozu diranja, ljubljenja i cjelokupne predigre kako bi se što više opustili i lubricirali. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 4.5.2019. u 18:17

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nemojte se ustručavati

Ovo su erotska pomagala koja će zauvijek promijeniti vaš seksualni život

Više s weba