Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zadovoljstvo na prvom mjestu

Svestrane i na ovom polju: vrste orgazama kod žena

Postoji nekoliko vrsta orgazama kod žena. Neki orgazmi su jednostavniji za dosegnuti, a neki malo kompliciraniji, no ne i nedostižni

Image

Sigurno ste i sami susreli ženu koja tako divno sjaji dok šeta ulicom. Sada znamo i zašto. Naime, žene mogu doživjeti čak pet vrsta orgazama, a jedan od njih nema veze sa seksom.

Život i stil/ 10.4.2018. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ženski orgazam vrlo je kompleksna i tajanstvena stvar za mnoge muškarce. Dok oni doživljavaju jednu vrstu orgazma, kod žena postoji čak osam vrsta orgazama, a usprkos tolikom broju, mnoge žene ga često glume i rijetko doživljavaju. 

Orgazam je vrhunac seksualnog čina i kod muškarca i kod žene, služi kako bi se partneri psihički jače povezali, ali i kako bi pomogao oplodnji. Kod ženskog orgazma dolazi do kontrakcija maternice koje pomažu spermiju da dođe do jajašca i oplodi ga. 

Ovo su vrste orgazama kod žena:

1. Klitoralni orgazam - vrsta orgazma do koje dolazi stimulacijom klitorisa, osjetljivog organa zaštićenog stidnim usnama, koji ima oko 8000 živčanih završetaka. Ova vrsta orgazma kod žena je najčešća, odnosno najlakše do takvog orgazma dolazi.

Iako je tako, seksualni terapeuti savjetuju partnerima da ženu postepeno dovode do ovakvog vrhunca (koji je nerijetko predigra za seks i vaginalni orgazam) te da odmah ne kreću sa stimulacijom istoga već da počinju od milovanja i ljubljenja žene, dodirivanja stidnih usana pa tek onda da prijeđu na stimulaciju klitorisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Vaginalni orgazam - postiže se penetracijom, odnosno stimulacijom vagine. Rjeđi je od klitoralnog, no i dalje vrlo čest. Ženama u prosjeku dulje treba da postignu vaginalni orgazam, nego što muškarcima treba da svrše. Seksolozi stoga savjetuju da se nakon svršavanja muškarac posveti ženi i dovede ju do vrhunca. 

Upravo se čita

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Hana Sokač iz 'Života na vagi' o nevjerojatnoj transformaciji: 'Promijenila sam baš sve, kroz tijelo gradim zdravlje'

3. Kombinirani orgazam - uključuje klitoralni i vaginalni te je i najintezivniji. Kombinirani orgazam se lakše postiže ako se žena uzbudi prije penetracije.

Što se tiče same penetracije, seksualni terapeuti za ovu vrstu orgazma savjetuju da žena tijekom penetracije sjedi u krilu muškarcu kako bi joj on mogao stimulirati klitoris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. Višestruki orgazam - o njemu mašta svaka žena, no najrjeđije. Ipak nemojte očajavati, ova vrsta ženskog orgazma, koliko god bila rijetka, dostižna je i da se naučiti, kažu seksualni terapeuti.

Preporučuju da tijekom predigre žena dostigne klitoralni orgazam, nakon čega partner nastavlja stimulirati lagano klitoris još 30-ak sekundi. Potom treba opet ubrzati stimulaciju te u nekom trenutku prijeći na penetraciju. Nakon orgazma treba nastaviti s istim pokretima samo sporijim tempom i tako svaki put. 

Vrste orgazama kod žena pokazuju da su žene puno kompleksnija bića od muškaraca kad je u pitanju seks. Najvažnije od svega za bogat i kvalitetan seksualni život je obostrana želja partnera da zadovolje jedno drugog. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Fenomen

Psiholozi objasnili zašto ne možemo zaboraviti prvu ljubav

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba