Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Zašto ne?

Tri prednosti seksa za vrijeme menstruacije (i kako ga učiniti zabavnijim)

Samo zato jer su ti dani u mjesecu, ne znači da se morate odreći užitka pod plahtama

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 28.2.2018. u 10:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Istina je da mnoge žene osjećaju povećano seksualno uzbuđenje tijekom menstruacije uslijed fluktuacije hormona progesterona. Prema studiji Udruge stručnjaka za reproduktivno zdravlje, 62% žena je izvijestilo o povećanoj želji za seksom prije ili tijekom mjesečnice. Iako partneri nekad ne razmišljaju o seksualnoj aktivnosti tijekom menstruacije, ona ima nekoliko prednosti:

1. Smiruje menstrualne bolove i grčeve

Orgazmi uzrokuju da se mišići maternice zgrče, što oslobađa kemikalije u mozgu,  kao što je oksitocin - također poznat kao tijelo "prirodnog ublažavanja boli". Kemikalija potiče užitak tijekom seksa, a vi ste u stanju reći zbogom grčevima na neko vrijeme.

2. Skraćuje vrijeme trajanja menstruacije

Zbog kontrakcija mišića maternice tijekom orgazma, menstrualna krv je gurnuta prema van, čime se pomaže da brže izađe, što može rezultirati danom ili dva manje - tko to ne bi htio?

3. Nema potrebe za korištenjem lubrikanta

Menstrualna krv zapravo je čini vrlo dobar lubrikant i može poboljšati seksualno zadovoljstvo za neke parove. Druge tekućine izazvane menstruacijom, osim krvi,  također su dobar lubrikant za vrijeme seksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako se odlučite na seks za vrijeme menstruacije, postoji nekoliko stvari koje se preporučuju napraviti:

1. Razgovarajte sa svojim partnerom: tema seksa za vrijeme menstruacije ponekad može biti neugodna. Obavezno razgovarajte sa svojim partnerom u privatnom okruženju gdje oboje možete slobodno govoriti.

Upravo se čita

Image
lažne covid potvrde

Više od 200 ljudi pod najvećom istragom Uskoka u našoj povijesti: Među osumnjičenima i Tony Cetinski?

2. Nemojte zaboraviti na ručnik: seks za vrijeme mjesečnice može biti 'neuredan', zbog čega biste trebali raširiti ručnike za plažu ili dodatnu tkaninu na području na kojem se želite uključiti u aktivnost. 

3. Uvijek koristite zaštitu: postoje određene bolesti poput koje se mogu prenijeti krvlju pa nije iznenađenje da uvijek trebate nositi kondom tijekom spolnog odnosa, ako oba partnera nisu testirana. Menstrualna krv može izazvati iritaciju kože i upalu, što može povećati vjerojatnost za spolno prenosive bolesti. Iako nema službenih istraživanja o toj temi, bolje je ne riskirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 28.2.2018. u 10:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nesvjesni opasnosti

Omiljena kod mnogih parova: Ovo je najopasnija poza u seksu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba