Bez straha

Vrijeme je da upoznate roditelje? Pratite ovih šest savjeta i obožavat će vas

Mnogima je upoznavanje roditelja zastrašujuć trenutak, ali uz ovih šest savjeta obožavat će vas

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 24.9.2018. u 14:15

Svaka uznapredovala veza dođe do trenutka kada je upoznavanje roditelja neizbježno. To je znak da je veza zdrava, a vaš odnos funkcionalan, ali mnogima ta večera ili ručan predstavlja ogroman stres.

Stalo nam je do toga što misle roditelji i nije čudno da ih želimo impresionirati. Možda već zamišljate kako vas ocjenjuju i odmjeravaju, ali uz ovih 6 savjeta bit će danima pod dobrim dojmom. 

1. Budite darežljivi s komplimentima

Laskave riječi svima gode, a ljudi se automatski razvesele kada dobiju kompliment. Budite darežljivi s komplimentima i stvorite ugodnu atmosferu roditeljima, ali nemojte forsirati i ulizivati se. Roditelji su te prizore već vidjeli i itekako mogu prepoznati kada se radi o neiskrenosti. 

2. 'Suditi po koricama' je normalno

Izgled igra veliku ulogu u prvom dojmu. To ne znači da morate obući gala haljinu i staviti smokey eyes, štoviše, budite opušteni, ali uglađeni. 

Najbitnije je da izgledate uredno i čisto, a zatim odaberite pravi outfit koji će vam pristajati. Odabirom prave boje, također, možete odrediti koji dojam ćete ostaviti. 

3.  Budite 'aktivni'

Trebat će vam neko vrijeme da se opustite, ali kada se to napokon dogodi nemojte samo sjediti i slušati njihove priče. Sudjelujte u razgovoru i dijelite svoja mišljenja, ali nemojte biti nametljivi i započinjati rasprave. 

Upravo se čita

Image
inspekcija će utvrditi

O smrti Matijanića oglasio se djelatnik Hitne: 'Nepotrebno se diže hajka na hitnu pomoć i ravnatelja Luetića'

(FOTO: Thinkstock)

4. Pripazite na ponašanje

Možda u svom dnevnom boravku obožavate srkati juhu iz zdjelice, ali to na 'prvom spoju' s roditeljima nije nikako poželjno. Ne morate imati manire kao u kraljevskoj obitelji, ali pripazite na osnovni bonton. 

Nikako nemojte iskazivati ljubav i 'visiti' na svom partneru/ici ispred roditelja. Velika je vjerojatnost da im to neće biti ugodno gledati. 

5. Pomozite 

Ako večerate u kući roditelja, pokušajte biti korisni koliko možete bez da ste nametljivi. Pitajte možete li pomoći u slaganju stola ili pospremanju Roditelji će najvjerojatnije odbiti pomoć, ali cijenit će što ste se potrudili. 

6. Dajte im do znanja da vam je njihovo mišljenje važno

Pitajte ih za mišljenje o nekoj temi ili ih pitajte što bi učinili da su na vašem mjestu u nekoj dilemi. Na ovaj ćete način dokazati da vam je njihovo mišljenje doista bitno i da cijenite njihovo životno iskustvo. 

Najvažnije je da ne glumite i da budete opušteni. Ne morate se previše truditi, već budite 'vi'. Polovicu 'osvajanja' roditelja obavit će vaš odnos prema njihovom djetetu pa se nemojte opterećivati svakom sitnicom. 

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 24.9.2018. u 14:15

Više s weba

Pročitajte još

Image
tijelo je čudo

Znate li koliko je duboka vagina i koje još tajne krije žensko krilo?

Više s weba